Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ziua Unirii Principatelor Române la TVR MOLDOVA

Astăzi, 24 ianuarie, românii de pe ambele maluri ale Prutului îşi dau “mână cu mână” la TVR MOLDOVA pentru a sărbători cu programe speciale ziua în care se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Seria transmisiunilor speciale dedicate zilei de 24 ianuarie începe la ora 09.30, sub genericul 160 de ani – Unirea Principatelor Române. Până la ora prânzului, telespectatorii vor putea urmări în direct, de la Iaşi ceremoniile organizate cu ocazia zilei Unirii, slujba Te Deum, precum şi concertul folcloric Noi suntem români.

De la ora 12.00 contextul istoric al zilei este desluşit în documentarul Unirea Principatelor Române – 24 ianuarie 1859, realizat de Radu Găină.

De la ora 15.00, transmitem în direct, evenimentele speciale organizate la Focşani, între care spectacolul prezentat de Iuliana Tudor, cu participarea interpreţilor Gheorghe Zamfir, Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Paula Seling, acompaniaţi de Orchestra Lăutarii, condusă de maestrul Nicolae Botgros.

La 17.00, publicul TVR MOLDOVA are ocazia de a afla cum este sărbătorită Mica Unire pe ambele maluri ale Prutului urmărind ediţia specială a emisiunii Obiectiv Comun.

Despre acelaşi subiect vor vorbi şi invitaţii emisiunii Punctul pe AZi, de la ora 19.00. Invitaţii lui Vasile Munteanu se vor referi şi la portretul lui Alexandru Ioan Cuza, considerat pe bună dreptate înfăptuitorul Unirii de la 24 ianuarie 1859.

Spectacolul de teatru tv Povestea Unirii, de Tudor Şoimaru, în regia lui Eugen Todoran este programat de la ora 23.10. Acţiunea piesei se petrece între anii 1857 şi 1859, în Moldova şi ilustrează câteva dintre principalele momente istorice care au precedat alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al celor două Principate. Printre actorii din distribuţia piesei îi vom recunoaşte pe: Traian Stănescu, Elena Albu, Teofil Vâlcu, Gheorghe Cozorici, Ion Marinescu, Boris Ciornei, Ion Pavlescu, Ileana Cernat, Adrian Georgescu.

Sărbătoriţi 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, împreună cu TVR MOLDOVA!

Similare
RECOMANDĂRI