Un nou ajutor umanitar din partea României pentru R. Moldova. Urmăriţi la TVR MOLDOVA o EDIŢIE SPECIALĂ, începând cu ora 12:00
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un nou ajutor umanitar din partea României pentru R. Moldova. Urmăriţi la TVR MOLDOVA o EDIŢIE SPECIALĂ, începând cu ora 12:00

România acordă R. Moldova un nou ajutor umanitar în valoare de peste două milioane de euro, ce constă în materiale medicale necesare în lupta cu pandemia de COVID-19: combinezoane, măşti şi mănuşi.  Coloana de 13 camioane cu asistenţă umanitară din partea României a intrat în R. Moldova, la ora 09:00. Ceremonia publică de prezentare se va desfăşura în Piaţa Marii Adunări Naţionale. TVR MOLDOVA difuzează, începând cu ora 12:00 o EDIŢIE SPECIALĂ.

Jurnaliştii TVR MOLDOVA vor veni cu relatări, în direct, de la eveniment. Totodată, jurnalistul TVR MOLDOVA, Vasile Munteanu, va discuta despre asistenţa României pentru R. Moldova cu invitatul ediţiei speciale, Iulian Groza, director executiv la Institutul de Politici şi Reforme Europene din Chişinău.

La ceremonia publică de prezentare a asistenţei umanitare acordată de România, ce se va desfăşura în Piaţa Marii Adunări Naţionale, vor participa preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu; ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu; secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne al României, Raed Arafat; ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă; ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko şi premierul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, la 12 februarie 2021, Hotărârea nr. 10 privind acordarea de asistenţă internaţională cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, suplimentarea stocurilor de urgenţă cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare şi modificarea listei ţărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. 

Nu rataţi, începând cu ora 12:00, o ediţie specială, ce va fi transmisă şi la TVR1.

Similare
RECOMANDĂRI