TVR MOLDOVA sărbătoreşte 27 ani de independenţă cu programe speciale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

TVR MOLDOVA sărbătoreşte 27 ani de independenţă cu programe speciale

În 27 august 1991 era adoptată, în şedinţă extraordinară a Parlamentului, Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova, iar în centrul oraşului Chişinău, era convocată Marea Adunare Naţională.

La împlinirea a 27 de ani de la aceste evenimente de o importanţă covârşitoare, la TVR MOLDOVA urmăriţi un program special ce readuce în atenţie trăirile de atunci şi cinsteşte memoria celor care s-au făcut auziţi şi au cunoscut preţul libertăţii.

În prag de sărbătoare, duminică, 26 august, de la ora 21.00, puteţi vedea documentarul „Drumul spre Independenţă” - un film realizat de jurnalistul TVR MOLDOVA, Vasile Munteanu, în care personalităţile care au contribuit la câştigarea Independenţei de stat a Republicii Moldova îşi deapănă amintirile.

Luni, 27 august, încă de la prima oră a dimineţii, în programul MATINALII vă reamintim informaţiile relevante şi retrăim emotiile zilei istorice de acum 27 de ani. De la ora 10.00, la TVR MOLDOVA urmăriţi în direct evenimentele într-o Ediţie Specială moderată de Vitalie Guţu, iar de la ora 15.00 vă invităm să cunoaşteţi destinul unui om care a învins vremurile - actriţa Ninela Caranfil. De la 16.30 vă bucuraţi de muzica celebrului Constantin Moscovici alături de prieteni, iar de la ora 19.00, într-o ediţie specială a emisiunii Punctul pe AZi aflaţi de la Victoria Bucătaru şi de la invitaţii ei care a fost preţul libertăţii în cei 27 de ani de independenţă.

Seara, de la ora 21.00, vă oferim ocazia de a vedea premiera documentarului semnat de Leontina Vatamanu "Te iubesc, Ion şi Doina" – care ne aminteşte povestea de viaţă impresionantă a soţilor Aldea-Teodorovici.

Alex Calancea şi Guz, lupii care fac din muzică o mare sărbătoare, vă prezintă un spectacol de excepţie cu începere de la ora 23.10.
 
Similare
RECOMANDĂRI