TVR Internaţional: Corespondenţă specială de Ziua Iei 2019
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

TVR Internaţional: Corespondenţă specială de Ziua Iei 2019

Joi, 27 iunie, de la ora 23:00, la TVR Moldova sunteţi invitaţi la o ediţie specială e emisiunii "Corespondent TVRi" dedicată iei româneşti, pe care postul de televiziune o sărbătoreşte an de an.

De şase ani, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA promovează  purtatul iei autentice româneşti, prin campania "Răspândeşte cultură. Dăruieşte RomânIE!" Şi acest lucru i se datorează în mare măsură şi Cristinei Leorenţ, directorul postului de televiziune dedicat românilor de pretutindeni, care ştie ce înseamnă pentru cei aflaţi departe de ţară să poată purta un pic de … acasă. Şi ia asta face: reduce distanţele, topeşte graniţele şi spune lumii cine sunteţi, voi, cei care o purtaţi.

Tocmai de aceea, an de an, organizăm şi câte un concurs prin care vă oferim ii pe care să le purtaţi cu drag, oriunde vă aflaţi. Joi seara, de la ora 21.30, împreună cu Cristina Leorenţ, director TVR Internaţional, aflăm cine sunt câştigătorii acestei ediţii.


 

Dacă este vorba despre valori tradiţionale autentice, un adevărat ambasador al acestor valori, pe care nu le promovează doar în apariţiile sale publice, ci le şi trăieşte transmite în cel mai natural mod, cu mult har, este Grigore Leşe, care s-a alăturat demersului nostru de a susţine includerea cămăşii cu altiţă în patrimonial UNESCO.

După cum ştiţi, campania „Răspândeşte cultură. Dăruieşte RomânIE!” derulată de TVRi pentru al şaselea an consecutiv şi care promovează portul iei autentice româneşti se bazează şi pe o frumoasă colaborare cu Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti”. O colaborare care ne onorează şi fără de care campania nu ar fi arătat la fel de frumos în toţi aceşti ani. Pe lângă minunatul spaţiu al Muzeului, cu expoziţia sa permanentă în aer liber, am aflat şi v-am arătat şi vouă amănunte despre colecţiile de patrimoniu şi, în special, despre colecţia de port popular. Invitată a ediţiei, Conf. Dr. Paulina Popoiu este director al Muzeului Satului şi  promovează portul românesc, nu doar aici în inima Bucureştiului, dar şi în lume. 

Anul acesta, TVR Internaţional a realizat campania „Răspândeşte cultură. Dăruieşte RomânIE!” împreună cu cel mai important muzeu de artă din ţara noastră: Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), care deţine cele mai bogate colecţii de artă românească medievală şi modernă, artă europeană, arte decorative şi artă orientală din ţară. Asocierea a fost una firească, ţînând cont de faptul că portul popular este reprezenat în numeroase dintre lucrările de artă expuse în muzeu. Vă invităm cu acest prilej să le descoperiţi,  împreună cu Liviu Constantinescu, directorul MNAR. 
Similare
RECOMANDĂRI