„Tradiţii”: Baletul Naţional Joc - performanţă, expresivitate, caracter
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Tradiţii”: Baletul Naţional Joc - performanţă, expresivitate, caracter

Dansurile populare sunt valori care vor dăinui în timp şi vor transmite şi de acum încolo poveştile de la o generaţie la alta. În emisiunea „TRADIŢII” din această săptămână, vom povesti despre performanţele şi tainele artistice pe care le prezintă în scenă, cu graţie şi cu mult caracter, dansatorii Baletului Naţional „JOC”.

În cele peste 7000 de spectacole susţinute în 76 de ani de activitate, Baletul Naţional „JOC” a vorbit lumii întregi despre tradiţiile, obiceiurile şi sufletul neamului nostru - prin dans. Trupa de balet a fost un început pentru mulţi artişti valoroşi, ajunşi cap de afiş, care au rămas în colectiv şi continuă să-i instruiască pe tineri.


 
Sâmbătă, 20 noiembrie, ora 13.00, la TVR Moldova veţi putea urmări o ediţie a emisiunii „TRADIŢII” din sala de repetiţii, acolo unde zi de zi, timp de câteva ore, dansatorii exersează fiecare mişcare, pentru a o aduce la perfecţiune.
 Emisiunea „TRADIŢII” poate fi urmărită în fiecare sâmbătă, de la ora 13.00, la TVR MOLDOVA (reluare - miercuri, de la ora 11.00) şi pe TVR INTERNAŢIONAL, lunea, de la ora 10.00. Programul, realizat şi prezentat de jurnalista Tatiana Slivca, pune în valoare patrimoniul naţional - material şi imaterial - şi promovează obiceiurile românilor de pe ambele maluri ale Prutului.Similare
RECOMANDĂRI