Postul de televiziune Euronews va transmite semifinala Eurovision România din Salina Turda
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Postul de televiziune Euronews va transmite semifinala Eurovision România din Salina Turda

În această duminică, o echipă de filmare de la Euronews va transmite semifinala Eurovision România, care va avea loc la Salina Turda, la 90 de metri sub pământ.

Doar câteva ore ne mai despart de o premieră absolută în istoria Eurovision: TVR realizează şi transmite în direct, din Salina Turda, semifinala Selecţiei Naţionale de astăzi. Impresionaţi de acest eveniment deosebit, mai mulţi parteneri externi şi-au arătat interesul de a filma acest show grandios.

Despre interesul major pe care spectacolul din această duminică l-a stârnit dincolo de graniţe, Doina Gradea a declarat că „partenerii internaţionali apreciază curajul TVR de a realiza show-ul în Salina Turda, mai multe televiziuni din străinătate exprimându-şi dorinţa de a prelua imagini de la semifinală”.
 „A fost nevoie de mult curaj pentru a realiza acest eveniment. Timp de o săptămână, echipa de organizatori a făcut o muncă titanică şi mă bucur că lucrările sunt aproape finalizate.  Vreau să mulţumesc conducerii TVR pentru că a ales să organizeze semifinala alături de noi, iar Turda este, cu această ocazie, în atenţia tuturor”, a declarat Cristian Octavian Matei, primarul municipiului Turda.

Diana Dumitrescu, actriţa care prezintă alături de Cezar Ouatu spectacolul din această duminică, a mărturisit că a pregătit o ţinută specială, având în vedere temperatura scăzută din salină. „Sunt bucuroasă că voi avea ocazia să particip la o premieră absolută în istoria Eurovision, într-un decor extraordinar”, a declarat Diana, înainte de experienţa inedită.
Şi Cezar Ouatu aşteaptă cu nerăbdare evenimentul: „Nu mi-am imaginat vreodată că voi prezenta un show de la 90 de metri sub pământ. Duminică, scenografia naturală se va îmbina perfect cu muzica de calitate a concurenţilor şi artiştilor care vor susţine recitaluri pe scena din mina Rudolf”, a declarat reprezentatul României la Eurovision Song Contest 2013.
Ultima semifinală a concursului va avea loc la Sighişoara, în 18 februarie, iar pe 25 februarie, la Bucureşti, vom urmări Marea Finală a Selecţiei Naţionale.
În acest an, Selecţia Naţională se desfăşoară sub sloganul „Eurovision uneşte România!“
Pe 25 februarie, în Marea Finală care va avea loc la Sala Polivalentă din Bucureşti, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese rămase în concurs.

Semifinala Eurovision România din Salina Turda va fi transmisă, în direct, pe TVR MOLDOVA, TVR HD, TVR Internaţional precum şi pe TVR+, azi, 11 februarie, de la ora 21.00.
 
 
Similare
RECOMANDĂRI