Subiectul Brexitului revine în atenţie în această seară la emisiunea „Conexiuni” de la TVR Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Subiectul Brexitului revine în atenţie în această seară la emisiunea „Conexiuni” de la TVR Moldova

Subiectul Brexitului revine în atenţie în această seară la emisiunea „Conexiuni” de la TVR Moldova. Iulian Fruntaşu şi invitatul său permanent, directorul executiv al IPRE, Iulian Groza, analizează cum au decurs negocierile în dosarul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Discuţiei i se va alătura, de la Bucureşti, jurnalistul şi fondatorul „Calea Europeană”, Dan Cărbunaru.

Aflăm în aceeaşi ediţie cum va fi afectată de Brexit şi ţara vecină, Irlanda, care are o frontieră de 500 de km cu Marea Britanie, dar şi un conflict vechi între naţionaliştii irlandezi, care îşi doreau unirea Irlandei de Nord cu Republica Irlanda, şi unioniştii pro-britanici.

Urmăriţi un interviu cu ambasadorul Republicii Irlanda pentru Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti, Paul McGarry. Discutăm şi cu reprezentanţii diasporei de români basarabeni în Irlanda: înotătorul Ion Lazarenco, propus la premiul Nobel pentru Pace din partea Republicii Moldova, şi cu Elena Secaş, consilieră municipală în oraşul irlandez Limerick.

Tot la „Conexiuni”, urmăriţi şi o analiză a celor mai importante evenimente ale săptămânii.

Emisiunea poate fi urmărită începând cu ora 19:00, în direct, la TVR MOLDOVA, pe site-ul nostru tvrmoldova.md, precum şi pe pagina noastră de Facebook.
Similare
RECOMANDĂRI