Recomandari

Strategiile şi politicile de promovare a unei alimentaţii corecte în Republica Moldova, la Obiectiv Comun

post-img

”Suntem ceea ce mâncăm” sau indiferent unde trăim alimentaţia ne afectează pe toţi în mod categoric. De cealaltă parte alimentaţia dezechilibrată este principal cauză a bolilor grave care apar în prezent, aceasta este concluzia unui studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. La ora 17:00, la Obiectiv Comun vorbim despre strategiile şi politicile de promovare a unei alimentaţii corecte în Republica Moldova.

Aceleaşi date spun că un cetăţean al Republicii Moldova consumă aproximativ 11 g de sare pe zi, ceea ce înseamnă o cantitate dublă faţă de norma recomandată, lucru care poate provoca efecte grave asupra sănătăţii populaţiei.

În urma acestui studiu Ministerul Sănătăţii şi-a pus drept scop să reducă cu 30% consumul de sare în rândul populaţiei. Ce alte date ne oferă studiul oferit de OMS şi ce politici de promovare a unei alimentaţii corecte sunt implementate aflaţi imediat.
 

Riscurile alimentaţiei nesănătoase în Republica Moldova şi soluţiile autorităţilor vor fi discutate în platou de către invitaţii lui Sandu Scobioala, Ion Şalaru -  şef direcţie boli netransmisibile Agenţia Naţională de Sănătate Publică, Luminiţa Suveică -  nutriţionista, conferenţiar universitar, doctor în medicină şi Sergiu Sîrghii - şef direcţie Agenţia Naţională de Siguranţă a Alimentelor.

Emisiunea Obiectiv Comun începe la ora 17:00 şi poate fi urmărită în direct pe TVR MOLDOVA, live pe Facebook şi tvrmoldova.md.