Sistemul actual de pensii, analizat la Obiectiv Comun
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sistemul actual de pensii, analizat la Obiectiv Comun

Pensia reprezintă principalul mijloc de existenţă pentru zeci de mii de vârstnici din Republica Moldova. Astăzi discutăm despre soluţiile propuse de Guvern pentru reducerea inechităţile din sistemul actual de pensii, dar şi pentru creşterea sumei de bani de care vor putea beneficia pensionarii, la Obiectiv Comun pe TVR MOLDOVA.

În luna iunie a fost aprobat un nou proiect de lege privind recalcularea pensiilor pentru limita de vârstă, în funcţie de stagiul de cotizare cumulat după realizarea dreptului la pensie.

Ce presupune această modificare, dar şi despre sistemul de pensii din Republica Moldova, aflaţi de la moderatorul emisiunii Sandu Scobioala şi invitaţii în platou, Diana Cebotaru şef Direcţia politici de asigurări sociale şi medicale Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Ana Moldovanu şef  Departamentul protecţie social-economică Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova şi Mihaela Rudenco jurnalist independent. Prin telefon va interveni reprezentant Casa Naţională de Pensii Publice, România. 

Urmăriţi emisiunea începând cu ora 17:00, LIVE pe Facebook şi pe pagina tvrmoldova.md.  ​

 

Similare
RECOMANDĂRI