VIDEO. Sesiunea de bacalaureat din acest an, regulamente noi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Sesiunea de bacalaureat din acest an, regulamente noi

Sesiunea de bacalaureat din acest an se va desfăşura potrivit unor regulamente noi, elaborate special pentru examenele din vară. Anunţul a fost făcut de directorul Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare, Anatol Topală, invitat la emisiunea Obiectiv Comun de la TVR Moldova.

"Pentru această sesiune au fost elaborate regulamente noi. Acestea păstrează toate rigorile de transparenţă, dar venim cu unele îmbunătăţiri. În 2018, elevii care vor participa la sesiunea suplimentară de bacalaureat, vor avea posibilitatea să depună cerere de contestaţie. Până acum, acest lucru era admis doar pentru candidaţii care participau la sesiunea de bază," a menţionat Anatol Topală, director Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare.
 
Topală a mai adăugat că, în acest an, la examen va fi inclusă şi shema de convertire a punctajului în notă. Totodată, cererile absolvenţilor pentru sesiunea suplimentară de bacalaureat vor fi examinate la nivel de raion, nu de republică, aşa cum se făcea în anii precedenţi.

"Toate regulamentele din acest an sunt mult mai compacte. A fost diminuat şi numărul documentelor care descriu desfăşurarea examenelor. Astfel, va fi mult mai uşor şi pentru candidaţi, şi pentru cei care supraveghează buna desfăşurare a examenului", a adăugat Topală.
 
Rectorul Universităţii Tehnice din Moldova, Viorel Bostan, a menţionat că, în premieră, va fi organizat evenimentul Student Pentru O zi, proiect special pentru absolvenţi. Timp de două zile, toţi cei interesaţi vor putea afla cum e să fii student.
 
"Fiecare elev din zona urbană sau rurală va avea un tutore, care îl va întâlni. Va fi cazat în căminul studenţesc, va merge la ore, va lua masa la cantina universitară. Astfel, ei vor avea un motiv în plus să susţină cât mai bine examenul de bacalaureat şi să ajungă student la instituţia noastră de învăţământ", a declarat rectorul UTM.

Urmăriţi emisiunea aici: 
Similare