Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Serviciile de asistenţă parentală din Republica Moldova, la Obiectiv Comun

Numărul copiilor care rămân fără ocrotire părintească creşte de la an la an. Doar în 2016 Biroul Naţional de Statistică înregistra peste 4000 de copii. Unii dintre ei sunt luaţi de rude, mulţi ajung în instituţiile de tip rezidenţial, iar o parte ajung în serviciul de asistenţă parentală profesionistă. La Obiectiv Comun vom discuta despre serviciile de asistenţă parentală, evoluţia şi beneficiile pentru copii a acestui tip de plasament.

Serviciul de asistenţă parentală profesionistă oferă posibilitatea copiilor să crească într-o familie, cu părinţi... de meserie.  Şi asta pentru că centrele de plasament sau alte instituţii de acest gen nu le oferă copiilor toate cele necesare pentru o dezvoltare psihologică armonioasă.

În prezent în ţară activează peste 400 de asistenţi parentali, iar specialiştii din domeniu menţionează că este nevoie de creşterea acestui număr de profesionişti, în special pentru bebeluşi sau copiii cu dizabilităţi. 

 Subiectul va fi discutat de invitaţii lui Sandu Scobioala, Gheorghe Trofin consultant Direcţia politici de protecţie a drepturilor copilului şi familiilor cu copii, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, şu Livia Mărginean manager programe CCF MOLDOVA.

Emisiunea Obiectiv Comun începe la ora 17:00 şi poate fi urmărită în direct pe TVR MOLDOVA, live pe Facebook şi tvrmoldova.md.

Similare
RECOMANDĂRI