Românii de pretutindeni sărbătoresc Crăciunul împreună cu TVR Internaţional
Vizualizari:

Românii de pretutindeni sărbătoresc Crăciunul împreună cu TVR Internaţional

Şi în acest an, TVR Internaţional a pregătit pentru Crăciun o serie de programe menite să aducă în casele şi în  sufletele românilor, oriunde s-ar afla ei, tradiţia şi bucuria sărbătorii tradiţionale. În săptămâna Crăciunului, la TVRi sunt programate colinde, spectacole, recitaluri şi transmisiuni directe de sărbătoare.

De asemenea, emisiunile dedicate în special românilor din  afara graniţelor Investiţi în România! (marţi, de la 12.30) şi Dăruieşte Românie! (vineri, de la 21.30) au pregătit ediţii speciale. În din prima zi de Crăciun, de la ora 15.00 sunt programate filmele din trilogia Ardelenilor, singurul western românesc: Profetul, aurul şi ardelenii (miercuri), Artista, dolarii şi ardelenii (joi) şi Pruncul, petrolul şi ardelenii (vineri).
 
 Marţi, 24 decembrie, intrăm în atmosfera sărbătorilor de iarnă urmărind, de la ora 11.00, concertul de Crăciun Winter Delights  - Vis de iarnă de la Opera Română, de la ora 15.00, Concertul „Iarna Magică” susţinut la Ateneul Român de Orchestra Română de Tineret şi de la ora 17.00 programul de colinde Împreună lângă brad. De la 18.35, în Ajun de Crăciun, la „Bine faci, bine găseşti!”. Dana Deac ne invită într-o călătorie în căutarea binelui, pe un drum călcat de Regina Maria, Prinţul Charles sau Custodele Coroanei Margareta a României. De la ora 23.00, urmăriţi concertul extraordinar de Crăciun, „Silent Night”, transmis în direct din Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Programul va cuprinde cântece de Crăciun interpretate de îndrăgiţii interpreţi: Loredana, Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Paula Seling, Irina Baianţ, Marcel Pavel,  Aurelian Temişan şi mulţi alţii.
 
Miercuri, de la ora 9.00, românii din întreaga lume urmăresc la TVR Internaţional, în transmisiune directă, tradiţionala slujbă de Crăciun oficiată la Catedrala Patriarhală din Bucureşti. De la ora 15.00, este programat filmul Profetul, aurul şi ardelenii - prima parte a trilogiei Ardelenilor emigraţi din Poplaca în America, iar de la ora 21.00, Iuliana Tudor prezintă Semifinala „Vedeta populară”, o călătorie muzicală prin toate regiunile ţării. Într-un show de trei ore, călătorim prin România împreună cu cei mai talentaţi concurenţi ai sezonului patru Vedeta populară, cu colinde româneşti autentice şi cu muzica minorităţilor.
 
Joi, în a doua zi de Crăciun, românii din întreaga lume primesc colinde, spectacole de suflet şi programe speciale. De la ora 12.30, ne bucurăm atât de colinde tradiţionale româneşti, cât şi de cele din repertoriul internaţional , interpretate de Paula Seling. Ora 15.00 este rezervată filmului românesc  Artista, dolarii şi ardelenii, iar de la 16.30, Dite Dinesz, realizatoarea seriei Izolaţi în România ne spune povestea unei idei frumoase şi a telespectatorilor care şi-au asumat-o, pentru a-i ajuta pe cei care duc lumea pe umerii lor. Seara începe cu muzică la TVRi. De la ora 17.00, Paul Surugiu-Fuego vă îmbie cu concertul aniversar susţinut la Sala Palatului, iar de la ora 21.00, Paula Seling oferă, şi în acest an, tradiţionalul său concert de suflet Colindar – eveniment caritabil de colinde. Cea de-a doua zi de Crăciun se încheie, la ora 23.00, cu un alt program muzical deosebit, concertul de Colinde Christmas Magic susţinut la Cluj-Napoca de soliştii Mădălina Danciu, Delia Ivan, Ruben Ciungan şi Dan Todea, alături de invitatul special, tenorul Henrick Solera (Suedia)
 
În cea de-a treia zi de Crăciun, vineri, de la ora 15.00, este programată ultima parte a trilogiei westernului românesc - filmul Pruncul, petrolul şi ardelenii, iar de la ora 18.30 urmărim concertul  aniversar Voltaj - Ca la 20 de ani, cu invitaţi speciali: Loredana Groza, Cornel Ilie şi Carla Stefani. De la 21.30, Carmen Târnoveanu invită toţi românii să sărbătorească împreună, româneşte, urmărind o ediţie specială a emisiunii Dăruieşte Românie!  TVR Internaţional încheie sărbătoarea Crăciunului cu colindele oferite de la ora 0.40 de Paula Seling şi formaţia Bere Gratis.
Similare
RECOMANDĂRI