Rezultatele negocierilor în formatul „5+2” pentru rezolvarea conflictului transnistrean, la Punctul pe AZi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Rezultatele negocierilor în formatul „5+2” pentru rezolvarea conflictului transnistrean, la Punctul pe AZi

Care sunt rezultatele negocierilor în formatul „5+2” pentru rezolvarea conflictului transnistrean, care au avut loc la Roma, Italia, discuţiile fiind prezidate de Franco Frattini, reprezentantul special al preşedinţiei italiene OSCE, vor fi discutate la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Invitaţii Victoriei Bucătaru, Ion Tăbârţă, expert IDIS Viitorul, Ion Manole, directorul Asociaţiei Promo-LEX şi Sergiu Gaibu, expert economic Expert Grup, se vor referi la stadiul de implementare a celor şase înţelegeri semnate de părţi în noiembrie 2017 şi aprilie 2018, referitoare la înlăturarea unor bariere în relaţiile dintre locuitorii de pe cele două maluri ale Nistrului.

Chişinăul şi Tiraspolul au ajuns la un acord privind placuţele de înmatriculare a autovehiculelor din regiunea transnistreană, aşa încât acestea să poată participa în traficul internaţional. Un alt acord agreat de părţi prevede accesul necondiţionat al fermierilor din raionul Dubăsari, domiciliaţi în stânga Nistrului la terenurile lor agricole începând din august.

Puteţi urmări emisiunea pe tvrmoldova.md, începând cu ora 19.00, vom fi LIVE şi pe pagina de Facebook.
Similare
RECOMANDĂRI