Podul de flori din 6 mai 1990, duplex Chişinău-Iaşi, la Obiectiv Comun
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Podul de flori din 6 mai 1990, duplex Chişinău-Iaşi, la Obiectiv Comun

Acum 30 de ani, în data de 6 mai 1990, a avut loc primul Pod de Flori, eveniment care i-a reunit pe românii de pe ambele maluri ale Prutului. Astăzi, la Obiectiv Comun, în cadrul unui DUPLEX CHIŞINĂU-IAŞI vom vorbi despre momentul când cortina dintre URSS şi România a căzut, iar românii, despărţiţi de jumătate de secol, s-au îmbrăţişat în libertate.

Peste un milion de români de pe ambele maluri ale Prutului au venit la Podul de Flori să-şi vadă rudele, prietenii de pe celălalt mal. La întâlnirea fraţilor de sânge au participat şi mai multe delegaţii de pe ambele maluri ale Prutului din care au făcut parte politicieni, diplomaţi, preoţi, oameni de cultură.  
 
Începând cu ora 17.00, personalităţi notorii şi participanţi la evenimentul de acum 30 de ani îşi vor aminti despre primul Pod de Flori, unde s-au reîntâlnit românii mistuiţi de dor. Este vorba despre ambasadoarea Iuliana Gorea-Costin, regizorul Igor Cobileanski, interpreta Sofia Vicoveanca, medic-şef UPU-SMURD Iaşi, Carmen Diana Cimpoeşu.

Emisiunea poate fi urmărită LIVE, începând cu ora 17:00, pe tvrmoldova.md sau pe pagina de Facebook Obiectiv Comun.
 
 
 
 
 
 
 
Similare
RECOMANDĂRI