"Obiectiv Comun": Urmăriţi prima ediţie din ciclul de emisiuni dedicat istoriei celor 80 de ani de la cedarea Basarabiei şi Bucovinei de Nord
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Obiectiv Comun": Urmăriţi prima ediţie din ciclul de emisiuni dedicat istoriei celor 80 de ani de la cedarea Basarabiei şi Bucovinei de Nord

Realizatorii emisiunii "Obiectiv Comun" de la TVR MOLDOVA u pregătit un ciclul de emisiuni dedicate istoriei celor 80 de ani de la cedarea Basarabiei şi Bucovinei de Nord şi acapararea acestor regiuni de către URSS. Astăzi, de la ora 17:00, vă învităm să urmăriţi o primă ediţie din acest ciclu de emisiuni.

Împreună cu invitaţii emisiunii vom încerca să aflăm care au fost consecinţele ultimatumului sovietic din 1940 pentru populaţia din Basarabia şi Bucovina de Nord, cum a fost resimţită teroarea regimului totalitar în aceste zone şi ce politici agresive de deznaţionalizare şi colectivizare au fost impuse.

Răsfoim filele negre din istoria trecutului împreună cu DORIN DOBRINCU  istoric, cercetător la Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” din Iaşi; GHEORGHE ONIŞORU istoric, ex-preşedinte Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS); ION ŞIŞCANU istorie, şef departament AŞM.

Totodată vă propunem spre vizionare o serie de reportaje ce au în vizor istoria evenimentelor din 22 – 28 iunie 1940, dar şi citate din presa internaţională despre raptul Basarabiei şi Bucovinei de Nord.

Nu rataţi "Obiectiv Comun" astăzi, de la 17:00, la TVR MOLDOVA.
Similare
RECOMANDĂRI