"Obiectiv Comun": Eforturile naţionale şi internaţionale de asigurare a securităţii sectorului agro-alimentar
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Obiectiv Comun": Eforturile naţionale şi internaţionale de asigurare a securităţii sectorului agro-alimentar

Restricţiile impuse de pandemia de Covid-19, au generat o necesitate de a lua măsuri pentru menţinerea şi sporirea securităţii sectorului agroalimentar. Pierderea locurilor de muncă, întreruperea activităţilor agricole, inclusiv seceta din acest an sunt câţiva factori care pun în pericol asigurarea accesului populaţiei la produse alimentare. Uniunea Europeană, organizaţiile ONU şi guvernele fiecărui stat în parte a luat măsuri pentru a evita o eventuală criză alimentară.

Despre eforturile naţionale şi internaţionale de asigurare a securităţii sectorului agro-alimentar, dar şi susţinerea pe care o oferă Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite pentru Republica Moldova, discutăm în cadrul ediţiei de astăzi, 10 iunie, a emisiunii "Obiectiv Comun".

Invitatul jurnalistei Doina Salcuţan este ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Ion Perju.

Despre susţinerea agriculturii inteligente şi crearea strategiilor eficiente de securitate alimentară, care trebuie să fie puncte strategice pentru Republica Moldova discutăm cu Tudor Robu, reprezentant FAO în R. Moldova. Subiectul asigurării securităţii alimentare îl dezvoltăm şi cu  Alexandru Stănescu, membru al Camerei Deputaţilor din România.

Totodată, reprezentantul FAO pentru Republica Moldova, Raimund Jehle, va vorbi, într-un interviu pentru TVR MOLDOVA despre perspectivele asupra securităţii sectorului agro-alimentar. 
Similare
RECOMANDĂRI