"Obiectiv Comun": Ecologizarea afacerilor şi rolul economiei circulare ca imperativ în relansarea economică
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Obiectiv Comun": Ecologizarea afacerilor şi rolul economiei circulare ca imperativ în relansarea economică

În cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii "Obiectiv Comun" vom vorbi despre economia circulară, un imperativ al relansării economice. Aceasta reprezintă extinderea ciclului de viaţă al produselor dar şi al vieţii cetăţenilor, întrucât se reduce nivelul poulării mediului.

În urma examinării mai multor studii şi a evoluţiei politicilor publice a fost identificată necesitatea de a întreprinde acţiuni suplimentare pentru a încuraja IMM-urile să adopte practici de afaceri mai prietenoase cu mediul înconjurător. Astfel, o gamă de instrumente pentru încurajarea „ecologizării IMM/urilor” care sunt implementate de către statele membre ale Uniunii Europene, pot fi adaptate în rândul IMM-urilor din Republica Moldova pentru a stimula dezvoltarea durabilă şi competitivitatea economică internaţională.  

Despre felul în care ne putem manifesta grija pentru mediu prin iniţierea afacerilor ecologice sau prin adaptarea celor deja funcţionale unor condiţii speciale, discutăm la Obiectiv Comun cu  IULIA COSTIN, director ODIMM; ANDREI ISAC, coordonatorul naţional al proiectului EU4Environment, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului; ALEXANDRU  CERNOUŢAN - întreprinzător; IONUŢ ŢAŢA - expert Patronatul IT şi Iceberg Consulting, Braşov.
Similare
RECOMANDĂRI