Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mobilitatea academică a tinerilor în spaţiul european, la 10 ani de Parteneriat Estic, la Obiectiv Comun

De 10 ani, Republica Moldova este membră a Parteneriatului Estic, proiect ce direcţionează ţara noastră spre valori europene, dezvoltând astfel economia, relaţiile externe şi sistemul de învăţământ. În aceşti ani, harta mobilităţii academice a tinerilor în spaţiul european s-a schimbat considerabil. Studenţii de la noi pot învăţa şi face schimb de experienţă cu tineri din alte state.

Aceştia beneficiază de studii de calitate, un dialog intercultural cu semenii din alte ţări, au şanse mai mari de integrare pe piaţa muncii, dar şi posibilitatea de introducere a reformelor în învăţământul superior.

Care sunt beneficiile şi avantajele mobilităţii academice în spaţiul european şi instituţiile europene ce oferă asemenea programe pentru studenţii din Republica Moldova, aflaţi în ediţia de astăzi a emisiunii, împreună cu invtaţii în platou, Ana Samson, purtător de cuvânt Erasmus+ Moldova, Maria Stratan, beneficiar al proiectelor de mobilitate internaţională şi Iana Josu, studentă, beneficiar al proiectelor de mobilitate internaţională.

Emisiunea Obiectiv Comun începe la ora 17:00 şi poate fi urmărită în direct pe TVR MOLDOVA, live pe Facebook şi tvrmoldova.md.

Similare
RECOMANDĂRI