Metodele de prevenire a cancerului, dar şi inovaţiile în tratarea acestei boli, la Obiectiv Comun
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Metodele de prevenire a cancerului, dar şi inovaţiile în tratarea acestei boli, la Obiectiv Comun

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Luptei împotriva cancerului. Anual 8.2 milioane de oameni din întreaga lume pierd lupta cu această maladie. Cancerul reprezintă una dintre cele mai grave probleme de sănătate publică şi în Republica Moldova. În ţara noastră în fiecare an mii de oameni sunt puşi în faţa verdictului de cancer în fază avansată.  Despre istoriile de succes a oamenilor, eroi,  care au învins această boală, metodele de prevenire a cancerului, programele gratuite pentru depistarea bolilor oncologice, dar şi inovaţiile în tratarea cancerului, discutăm astăzi la Obiectiv Comun.

Una dintre explicaţiile acestei drame este diagnosticul care intervine foarte târziu cum să evităm aceasta întârziere ne vor spune invitaşii din platou, Cornel Prepeliţă, vicedirectorul Institutului Oncologic din Republica Moldova, Rodica Mândruţa-Stratan, medic oncolog şi Nicoleta Negrescu, tânăra care a învins cancerul şi a scris o carte despre boală.

Emisiunea Obiectiv Comun începe la ora 17:00 şi poate fi urmărită în direct pe TVR MOLDOVA, live pe Facebook şi tvrmoldova.md.
 
Similare
RECOMANDĂRI