FOTO. Matinalii, ediţia de colecţie dedicată Sărbătorii Paştelui
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. Matinalii, ediţia de colecţie dedicată Sărbătorii Paştelui

În a doua zi de Paşti, echipa Matinalilor intră în casele românilor de pretutindeni cu o ediţie specială, în care vom sărbători în spiritul tradiţiilor şi datinilor creştine. În această ediţie de colecţie ne-am propus să aflăm de la îndrăgiţii interpreţi din Republica Moldova cum sărbătoresc Învierea Domnului, care sunt obiceiurile legate de Paşti pe care le-au moştenit de la părinţi şi bunici.


Sărbătorile pascale adună familia în jurul mesei, când toţi se bucură de bucate gătite tradiţional. Pasca, ouăle roşii, cozonacul şi mielul sunt simbolurile Paştelui. Elena Popa, cea care ne bucură la Matinalii cu reţete rapide şi uşor de preparat, vine de data aceasta cu o reţetă tradiţional românească de miel înăbuşit în vin, preparat la cuptor.


Şi ca bucuria Învierii să fie simţită în toate casele românilor, am pregătit şi un program de muzică select, potrivit pentru toate vârstele. Îndrăgiţii interpreţi din Republica Moldova, Zinaida Julea, Ion Suruceanu, Pasha Parfeni, Ioana Căpraru, Vladimir Serbuşcă şi trio ”Vatra Neamului” creează atmosfera de sărbătoarea. Aceştia interpretează cântece de veselie şi hituri îndrăgite şi apreciate pe ambele maluri ale Prutului.

În cea de a doua zi de Paşti, luni, 9 aprilie, familia Matinalilor vă spune ”Hristos a Înviat!” de la ora 6 dimineaţa. Timp de trei ore aveţi parte de interviuri de suflet, muzică de calitate şi o atmosferă de sărbătoare.


Urmăriţi ediţia specială dedicată celei mai importante sărbători creştine marcată de românii de pretutindeni, Paştile.
Luni, 9 aprilie, Ilinca Avram, Anatol Guzic, Elena Popa şi Andrei Veleşcu vă dau întâlnire pe TVR MOLDOVA, TVR 3 şi TVR Internaţional.


 
Similare
RECOMANDĂRI