„ÎNVINGĂTORI. VREMURI ŞI DESTINE”, ediţie specială dedicată artizanului Marii Uniri Alexandru Marghiloman
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„ÎNVINGĂTORI. VREMURI ŞI DESTINE”, ediţie specială dedicată artizanului Marii Uniri Alexandru Marghiloman

Mare Om Politic al României, Alexandru Marghiloman, a luptat pentru cauza naţională şi şi-a sacrificat cariera politică pentru Unirea Basarabiei cu România. A fost doctor în drept şi în ştiinţe politice, personalitate marcantă a vieţii politice româneşti din secolele XIX-XX. Sâmbătă, 24 noiembrie, la „ÎNVINGĂTORI. VREMURI ŞI DESTINE” vom face o incursiune în istoria familiei Marghiloman, istoria zilei de 27 martie 1918, când Basarabia a revenit la patria-mamă – România Mare. Invitata ediţiei speciale este Irina Vlăduca Marghiloman - o femeie curajoasă care poartă cu mândrie numele Marghiloman. O nouă poveste de viaţă şi o istorie despre o personalitate care a învins provocările destinului, doar la TVR MOLDOVA.

La 27 martie 1918, la şedinţa convocată cu ocazia votării Unirii Basarabiei cu România, Alexandru Marghiloman a ţinut două discursuri. La deschiderea şedinţei, el a făcut o serie de precizări legate de reforma agrară, despre Constituantă, garantarea libertăţilor cetăţeneşti, amnistierea delictelor de ordin politic, organizarea locală şi prezenţa în Parlament a reprezentanţilor basarabeni. Alexandru Marghiloman a fost un orator de excepţie, astfel încât chiar şi oponenţii s-au ridicat în picioare după discursul susţinut de el.
 
Moderatoarea Dana Ciobanu şi invitaţii emisiunii vor vorbi despre viaţa, activitatea şi pasiunile lui Alexandru Margiloman. El a fost, printre altele, un mare pasionat de pictură şi un mare băutor de cafea, iar, în prezent, există cafeaua care îi poartă numele - marghilomana. Cum se prepară această cafea şi prin ce se deosebeşte, aflaţi din emisiune.

Emisiunea începe la ora 18:30 şi poate fi urmărită LIVE, pe pagina de Facebook TVR MOLDOVA sau pe tvrmoldova.md. „Învingători. Vremuri şi Destine” este difuzată şi pe TVR Internaţional, în fiecare vineri, la 21:30.

În acest sezon, invitaţii speciali ai emisiunii sunt artişti basarabeni, dar şi descendenţi ai artizanilor Unirii din 1918. În ediţiile speciale ale emisiunii, dedicate Centenarului Marii Uniri, sunt descrise evenimentele istorice şi aspecte inedite din viaţa personală şi profesională a celor care au făurit România Mare.

Invitaţii emisiunii sunt personalităţi care au în spate o carieră de succes şi un trecut care merită readus în atenţia telespectatorului, dat fiind faptul că sunt un exemplu demn de urmat, atât pentru tânăra generaţie, cât şi pentru oamenii dornici să se reinventeze.
Similare
RECOMANDĂRI