Recomandari

Întreabă doctorii şi specialiştii români despre un stil de viaţă corect. Urmăriţi noi ediţii ale emisiunii "Un Doctor pentru Dumneavoastră"

post-img

Întreabă doctorii şi specialiştii români despre un stil de viaţă corect, tratamente moderne şi terapii de succes. De luni până joi vă invităm să urmăriţi noi ediţii ale emsiunii „Un doctor pentru dumneavoastră” la TVR Internaţional şi pe TVR+, de la ora 19:00. Emisiunile pot fi urmărite, în reluare, la TVR MOLDOVA.

Luni, 8 februarie - ONCOLOGIE PERSONALIZATĂ PENTRU COMBATEREA CANCERULUI

Invitaţi: Din S.U.A, dr. DORU PAUL, medic specialist oncologie, hematologie şi medicină internă, Spitalul New York Presbyterian din New York, profesor asociat la Cornell University. Din Canada: prof. dr. DIANA IONESCU, medic specialist patologie oncologică, Agenţia de tratare a cancerului, Vancouver, profesor de patologie, Universitatea Columbia Britanică.

Lupta împotriva cancerului implică modalităţi diverse de tratare a acestei boli cu terapii inovatoare care folosesc tehnologii moderne. Multe dintre persoanele diagnosticate cu cancer se confruntă cu dificultăţi legate de obiceiurile alimentare, doresc informaţii despre imunoterapie ca metodă terapeutică inovatoare din medicina personalizată, translaţională sau despre tratamentul cu CAR-T cells. Importanţa şi progresele cercetărilor în oncologie, telemedicina în oncologie, modalităţile de prevenţie a cancerului, problemele legate de vitamine şi anti-oxidanţi în cancer, dieta anti-cancer sunt doar câteva dintre direcţiile de discuţie ale acestei ediţii.


Marţi, 9 februarie - TRATAMENTE OFTALMOLOGICE ÎN TIMPUL PANDEMIEI

Invitat: dr. ANDREI FILIP, medic primar oftalmolog, specialist în cataracta şi chirurgie refractivă, doctor în ştiinţe medicale, Membru al Consiliul European pentru Oftalmologie. Prin telefon, din Franţa: dr. ALEXANDRA MIERE, medic specialist oftalmolog, Centre Hospitalier Intercommunal de Creteil, Universitatea Paris XII.

Cât de sigur este să mergem la oftalmolog în timpul epidemiei de Coronavirus? Cum decurg operaţiile şi tratamentele oftalmologice pentru cele mai des întâlnite afecţiuni oculare, care sunt cele mai noi tehnologii în chirurgia oculară, riscurile şi beneficiile operaţiilor cu laser, când trebuie să ne operăm de cataractă, sunt întrebări la care răspunde în această ediţie Andrei Filip, unul dintre cei mai apreciaţi oftalmologi români. A urmat aproape 30 de cursuri de perfecţionare şi specializare în America de Nord şi Europa şi face parte din echipa de medici care a introdus în România tehnicile Smile şi Presbyond, cele mai performante metode laser pentru corectarea dioptriilor mari şi a presbiopiei.

Miercuri, 10 februarie- Antrenaţi pentru viaţă - VINDECĂ-TE PRIN IUBIRE!

Invitaţi: ADINA MORARU DAN, psiholog clinician, psihoterapeut oncologie; prof. dr. MIRCEA PENESCU, Şef Clinica Nefrologie, Spitalul Clinic de Nefrologie "dr. Carol Davila", preşedinte Fundaţia Medicina şi Muzica; dr. STEPHAN POEN, medic foniatru, doctor în medicină şi muzicologie, Italia.

Pierderea unei persoane dragi lasă în suflet multă durere care este foarte greu de gestionat în perioada de doliu. Pe lângă suferinţă, de multe ori apar sentimente de vinovaţie. În fiecare durere este un dar care aşteaptă, cu răbdare. Există instinctul de a ne opune oricărui tip de schimbare până când aflăm cât de mult suntem afectaţi, pozitiv sau negativ. Cu cât acceptăm mai repede schimbările şi le integrăm în viaţa noastră, cu atât va fi mai uşor să ne continuăm existenţa şi să oferim iubire. Prin iubire ne putem vindeca.


Joi, 11 februarie - COVID-19 ŞI AFECŢIUNILE PIELII

Invitat: prof. dr. GEORGE SORIN ŢIPLICĂ, medic primar dermato–venerologie, şef Clinica de Dermatologie 2, Spitalul Clinic Colentina. Prin telefon, din Franţa: dr. GEORGE-LAURENŢIU VLĂDĂU, medic specialist dermatolog.

Cum sunt afectaţi pacienţii cu boli de piele dacă se infectează cu SARS-CoV-2? Cât timp rezistă coronavirusul care provoacă boala COVID-19 pe pielea noastră? Cercetările arată că virusul poate duce la erupţii cutanate: leziuni la nivelul degetelor de la mâini şi picioare, asemănătoare degerăturilor, pete de culoare roz sau alb, care seamănă cu înţepătura de urzică pe corp şi pe palme, urticarie. Să avem grijă şi la concentraţia ridicată de hipoclorit de sodiu care atacă atât pielea cât şi căile respiratorii. Igienizarea regulată a mâinilor poate agrava afecţiunile pielii, cum ar fi dermatita atopică sau psoriazisul. O ediţie în care vorbim despre efectele Covid-19 asupra pielii şi ne informăm cum ne protejăm de coronavirus având grijă de pielea noastră?