Recomandari

Întreabă doctorii şi specialiştii români despre un stil de viaţă corect. Urmăriţi în această săptămână noi ediţii ale emisiunii "Un Doctor pentru Dumneavoastră"

post-img

Întreabă doctorii şi specialiştii români despre un stil de viaţă corect, tratamente moderne şi terapii de succes. De luni până joi, începând cu ora 19:00, la TVR Internaţional şi pe TVR+, în cadrul emisiunii "Un Doctor pentru Dumneavoastră", medicii români, specialişti de renume, răspund întrebărilor Dumneavoastră, vă oferă informaţii valoroase şi recomandări cu privire la prevenţie, metode moderne de diagnosticare şi tratament. Emisiunile pot fi urmărite, de marţi până vineri, la TVR MOLDOVA.

Luni, 19 octombrie, vorbim despre tratamentele oftalmologice în timpul pandemiei.

Cât de sigur este să mergem la oftalmolog în timpul epidemiei de Coronavirus? Cum decurg operaţiile şi tratamentele oftalmologice pentru cele mai des întâlnite afecţiuni oculare, care sunt cele mai noi tehnologii în chirurgia oculară, riscurile şi beneficiile operaţiilor cu laser, când trebuie să ne operăm de cataractă, sunt întrebări la care răspunde în această ediţie Andrei Filip, unul dintre cei mai apreciaţi oftalmologi români. A urmat aproape 30 de cursuri de perfecţionare şi specializare în America de Nord şi Europa şi face parte din echipa de medici care a introdus în România tehnicile Smile şi Presbyond, cele mai performante metode laser pentru corectarea dioptriilor mari şi a presbiopiei. Prin telefon, din Franţa: dr. ALEXANDRA MIERE, medic specialist oftalmolog, Centre Hospitalier Intercommunal de Creteil, Universitatea Paris XII.

Marţi, 20 octombrie, vă propunem să urmăriţi o ediţie în care aflăm care sunt beneficiile medicinei energo-informationale pentru sănătatea corpului nostru.

Invitat: psiholog FLORICA MUNTEANU, specialist în medicină integrativă, DermaVital. Prin telefon, din Germania: prof. univ. dr. Honoris Causa HORIA SÎRBU, şef Catedra Chirurgie Toracică a Universităţii ”Friedrich Alexander” Erlangen- Nürnberg şi şeful Departamentului de Chirurgie Toracică a Spitalului Universitar Erlangen, una dintre personalităţile româneşti recunoscute la nivel internaţional. A ajutat şi a promovat medici români talentaţi în străinătate, a ţinut în permanenţă legătura cu România, locul în care visează mereu să revină. 

Sănătatea corpului nostru depinde de alegerile noastre. Frica, atacurile de panică afecteză negativ întreg organismul. Mulţi oameni apelează la medicina alternativă, la terapii energo-informaţionale pentru echilibrări emoţionale, reglarea imunităţii şi a metabolismului. Durerea e privită ca un strigat al ţesutului pentru a fi detoxifiat. Impulsul bioenergetic dat mezenchimului duce la refacerea acidului hyaluronic. Se pune în mişcare sistemul de autovindecare iar fenomenul de distrugere este întrerupt. Paleta simptomelor unui pacient cronic este harta psihostructurii lui dereglate. 

Miercuri, 21 octombrie

În ultima perioadă, suntem bombardaţi de o multitudine de factori de stres cu efect negativ asupra sănătăţii. Ca răspuns de apărare în faţa acestora, mulţi dintre noi ne refugiem în consum exagerat şi necontrolat de alimente, de multe ori dulciuri, ceea ce poate duce la apariţia afecţiunilor şi a kilogramelor în plus. Vom vorbi despre importanţa conştientizării  consumului de alimente funcţionale, respectiv despre combinaţii ”inteligente” care, dincolo de valoarea lor nutritivă, aduc beneficii consistente organismului nostru: pot proteja împotriva anumitor boli, pot preveni carenţele nutriţionale şi pot favoriza dezvoltarea corespunzătoare a copiilor. Invitata noastră este specializată în psihonutriţie, o ramură medicală care face legătura între nutriţie, psihologie şi medicină, cu rolul de a trata bolile cu ajutorul hranei naturale. 

Invitat: dr. MIHAELA BILIC, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, specializare în psihonutriţie.


Joi, 22 octombrie 

Într-o lume dominată de tot felul de probleme apărute datorită schimbărilor rapide din perioada pandemiei, sunt şi mai multe victime ale bullying-ului în societate. Apar multiple comportamente ostile, de excludere din grup, de umilire, de etichetare, de tachinare... Uneori, tachinări legate de aspectul fizic: grasule, urâtule, aragaz cu patru ochi..., se transformă în îmbrânceli şi chiar în atacuri fizice. În ce măsură aceste cuvinte, gesturi care stârnesc furie şi care dor afecteaza copilul şi percepţia sa despre el, despre ceilalţi? Este important de aflat cum putem face faţă umilirii, hărţuirii, intimidării sau violenţelor fizice şi de limbaj. Să fii scuipat în plină pandemie este un lucru inadmisibil. Ce este recomandat să facem pentru un copil înjurat, lovit la şcoală sau la grădiniţă? Ce repercursiuni poate avea ignoranţa acestor gesturi pentru viitorul adult dezbatem în această ediţie.

Invitat: psiholog MIHAELA DINU, coordonator programe Salvaţi Copiii. Prin telefon, din Italia:  dr. FLORIN PUFLEA, medic specialist anestezie şi terapie intensivă.