Întreabă doctorii şi specialiştii români despre un stil de viaţă corect. În această săptămână la "Un Doctor pentru Dumneavoastră"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Întreabă doctorii şi specialiştii români despre un stil de viaţă corect. În această săptămână la "Un Doctor pentru Dumneavoastră"

Întreabă doctorii şi specialiştii români despre un stil de viaţă corect, tratamente moderne şi terapii de succes. De luni până joi vă invităm să urmăriţi noi ediţii ale emsiunii „Un doctor pentru dumneavoastră” la TVR Internaţional şi pe TVR+, de la ora 19:00. Emisiunile pot fi urmărite, în reluare, la TVR MOLDOVA.

Luni, 15 martie - ALIMENTAŢIA MEREU IMPORTANTĂ

Invitat: dr. MIHAELA BILIC, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, specializare în psihonutriţie.

În ultima perioadă, suntem bombardaţi de o multitudine de factori de stres cu efect negativ asupra sănătăţii. Ca răspuns de apărare în faţa acestora, mulţi dintre noi ne refugiem în consum exagerat şi necontrolat de alimente, de multe ori dulciuri, ceea ce poate duce la apariţia afecţiunilor şi a kilogramelor în plus. Vom vorbi despre importanţa conştientizării consumului de alimente funcţionale, respectiv despre combinaţii ”inteligente” care, dincolo de valoarea lor nutritivă, aduc beneficii consistente organismului nostru: pot proteja împotriva anumitor boli, pot preveni carenţele nutriţionale şi pot favoriza dezvoltarea corespunzătoare a copiilor. Invitata noastră este specializată în psihonutriţie, o ramură medicală care face legătura între nutriţie, psihologie şi medicină, cu rolul de a trata bolile cu ajutorul hranei naturale.

Marţi, 16 martie - STOP BULLYING!

Invitat: psiholog MIHAELA DINU, coordonator programe Salvaţi Copiii. Din Italia, se alătură discuţiei: dr. FLORIN PUFLEA, medic specialist anestezie şi terapie intensivă - Verona

Într-o lume dominată de tot felul de probleme apărute datorită schimbărilor rapide din perioada pandemiei, sunt şi mai multe victime ale bullying-ului în societate. Apar multiple comportamente ostile, de excludere din grup, de umilire, de etichetare, de tachinare... Uneori, tachinări legate de aspectul fizic: grasule, urâtule, aragaz cu patru ochi..., se transformă în îmbrânceli şi chiar în atacuri fizice. În ce măsură aceste cuvinte, gesturi care stârnesc furie şi care dor afecteaza copilul şi percepţia sa despre el, despre ceilalţi? Este important de aflat cum putem face faţă umilirii, hărţuirii, intimidării sau violenţelor fizice şi de limbaj. Să fii scuipat în plină pandemie este un lucru inadmisibil. Ce este recomandat să facem pentru un copil înjurat, lovit la şcoală sau la grădiniţă? Ce repercursiuni poate avea ignoranţa acestor gesturi pentru viitorul adult dezbatem în această ediţie.
Similare
RECOMANDĂRI