Recomandari

Întreabă doctorii şi specialiştii români despre un stil de viaţă corect. În această săptămână la "Un Doctor pentru Dumneavoastră"

post-img

Întreabă doctorii şi specialiştii români despre un stil de viaţă corect, tratamente moderne şi terapii de succes. De luni până joi vă invităm să urmăriţi noi ediţii ale emsiunii „Un doctor pentru dumneavoastră” la TVR Internaţional şi pe TVR+, de la ora 19:00. Emisiunile pot fi urmărite, în reluare, la TVR MOLDOVA.

Luni, 5 aprilie, ANTIOXIDANŢII, VITAMINELE ŞI MINERALELE ESENŢIALE ÎN IMUNITATE

Invitat: dr. ILEANA MARINESCU, medic primar endocrinologie, doctor în ştiinte medicale.

Sănătatea este cea mai importantă şi zilnic să avem grijă de ea! În general, bolile încep să apară din cauza unui sistem imunitar deficitar. O ediţie încărcată de informaţii utile despre echilibrul imunitar sub influenţa hormonilor, despre rolul antioxidanţilor, al vitaminelor şi al mineralelor în imunitate. Vom afla şi cât de importantă este mişcarea în menţinerea imunităţii.


Marţi, 6 aprilie, OBEZITATEA, BOLILE CARDIOVASCULARE ŞI PÂINEA NOASTRA CEA DE TOATE ZILELE

Invitat: din Italia, dr. GHEORGHE CERIN, medic primar cardiolog, dr. în ştiinţe medicale, responsabilul Unităţii de Medicină Internă-Cardiologie, Clinica San Gaudenzio, Novara, preşedintele Asociaţiei Medicilor Români din Italia, membru al Societăţii Europene de Cardiologie.

Stilul nostru actual de hrană, ca şi cel de viaţă, stau la baza kilogramelor în plus, kilograme care pot determina un exces ponderal, ca şi obezitate, uneori severă. Pentru persoanele trecute de vârsta de 45-50 de ani, excesul de kilograme se va însoţi întotdeauna de creşterea tensiunii arteriale, a colesterolului, glicemiei şi a trigliceridelor, elemente care prevestesc apariţia ulterioară a diabetului de tip 2, a accidentelor vasculare cerebrale, steatozei hepatice sau, pentru cei mai în vârstă, a Alzheimerului. Vă propunem aşadar o abordare deschisă privind modul corect de hrană şi de schimbare a obişnuinţelor alimentare, adeseori nepotrivite cu nivelul de activitate fizică pe care o desfăşurăm zilnic. Vom analiza în detaliu rolul carbohidraţilor în hrana noastră şi mai ales rolul acestora în producerea obezităţii, obezitate care este de fapt cauza majoră a unor boli cronice precum cele cardiovasculare, dar şi unele forme de cancer.