Recomandari

Întreabă doctorii şi specialiştii români despre un stil de viaţă corect. Urmăriţi în această săptămână la "Un Doctor pentru Dumneavoastră"

post-img

Întreabă doctorii şi specialiştii români despre un stil de viaţă corect, tratamente moderne şi terapii de succes. De luni până joi, începând cu ora 19:00, la TVR Internaţional şi pe TVR+, în cadrul emisiunii "Un Doctor pentru Dumneavoastră", medicii români, specialişti de renume, răspund întrebărilor Dumneavoastră, vă oferă informaţii valoroase şi recomandări cu privire la prevenţie, metode moderne de diagnosticare şi tratament. Emisiunile pot fi urmărite, de marţi până vineri, la TVR MOLDOVA.

Luni, 23 noiembrie - CREDINŢĂ ŞI IMUNITATE

Invitat:  TEODOR COLDEA, medic primar medicină sportivă, competenţă în acupunctură şi medicină ayurvedică.

”Suntem o părticică din Univers, fiecare dintre noi avem un grăunte din marea energie universală, din Dumnezeu", spune invitatul nostru în apropierea zilei de 1 decembrie, ziua în care TVR Internaţional împlineşte 25 de ani de existenţă. O ediţie de colecţie, cu gânduri luminoase, care ne dorim mult să fie de folos în această perioadă dificilă. Învăţăm cum să avem grijă de imunitatea noastră şi cum mergem mai departe cu credinţă, cu gândire pozitivă şi păstrând echilibrul în toate.


Marţi, 24 noiembrie - BOLILE CARDIOVASCULARE ŞI INFECŢIA CU SARS-CoV-2

Invitat: prof. dr. DRAGOŞ VINEREANU, medic primar cardiologie, şef Clinică Cardiologie şi Chirurgie Cardiacă, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, preşedintele Senatului - Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”. Prin telefon, din Franţa: dr. CĂLIN CIOFU, medic primar chirurgie urologică, Secţia Chirurgie–Urologie, Spitalul Tenon din Paris.

Bolile cardiovasculare reprezintă un risc major pentru infecţia cu SARS-CoV-2. Aproximativ 12% dintre infecţiile cu SARS-CoV-2 apar la pacienţii cu boli cardiovasculare sau comorbidităţi legate de acestea. O ediţie în care aflăm cum este afectat un pacient cu probleme cardiovasculare care se îmbolnăveşte de Covid-19 şi ce este recomandat în această perioadă.


Miercuri, 25 noiembrie - ROLUL PĂRINŢILOR ÎN VIAŢA COPIILOR

Invitat: psiholog ANDREEA OLTEANU, doctor în psihologia dezvoltării copilului. Prin telefon: din Germania: acad. ANCA-LIGIA GROSU, director Clinica de Radioterapie, Spitalul Universitar din Freiburg; din Franţa: dr. MIHAELA BUSTUCHINĂ VLAICU, neurolog, membru Institutul Naţional de Ştiinţă şi Cercetare Medicală, membru Academia Europenă de Neurologie; din Germania: dr. DANIELA POPESCU, medic primar cardiologie, cercetător ştiinţific principal grad 3.

Părinţii sunt modele de învăţare pentru copii şi se recomandă ca aceştia să aibă un rol activ în educaţia lor. De atitudinea mamei depinde încrederea sau neîncrederea copilului, curajul sau teama, voiciunea sau moderaţia, optimismul sau pesimismul său. Tatăl, simbolul autorităţii şi al puterii ajută la dezvoltarea sentimentului de protecţie şi de siguranţă al copilului. Încurajaţi-vă copiii, ascultaţi-i, susţineţi-i, fiţi cei mai buni prieteni ai lor!


Joi, 26 noiembrie - COPIII GENERAŢIEI VIITOARE

Noi, românii, avem o datorie morală faţă de ţara noastră: să fim patrioţi pentru România şi să creştem copiii generaţiei viitoare. O naţie poate fi salvată doar prin unitatea şi priceperea copiilor ei. 

Invitaţi: colonel dr. DOINA BALTARU, comandant - director general al Spitalului Militar de Urgenţă „dr. Constantin Papilian" din Cluj Napoca, prima femeie cadru medical militar care conduce cu dedicare şi măiestrie unul dintre cele 12 spitale militare din România. S-a oferit prima să plece voluntar când a izbucnit focarul de coronavirus la Suceava. A contribuit cu cel mai mare număr de cadre medicale detaşat în ţară în timpul epidemiei, iar spitalul pe care îl coordonează preia şi cazurile civile pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului.Prof. dr. DAN MIRCEA ENESCU, coordonator Secţia de Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă, Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, fondator Asociaţia Chirurgilor Plasticieni din România. Este părintele chirurgiei plastice pediatrice româneşti, inventatorul Băncii de piele şi listă realizărilor sale este atât de lungă încât putem povesti câteva emisiuni. “Medicina este viaţa mea! Am muncit foarte mult, dar am făcut lucrurile cu multă bucurie, cu multă dragoste şi cu dorinţa de a lăsa ceva în urma mea. Toate cunoştinţele nu valorează nimic dacă nu le transmiţi cu dragoste”,  declară inimosul român.Prin telefon, din Italia: dr. LAVINIA CHIRILĂ, specializare în chirurgia mâinii.

O ediţie maraton în care, de la Iaşi, prima capitală a României, ni se alătură  MĂRIUCA MIHĂILESCU şi ne spune gânduri despre proiectul Români de poveste.O ediţie care se desfăşoară sub îndemnul: Să fim împreună, uniţi, la bine şi la greu!