Încotro se îndreaptă Europa după alegeri şi ce semnificaţie au acestea pentru Republica Moldova, aflaţi la "Articolul VII"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Încotro se îndreaptă Europa după alegeri şi ce semnificaţie au acestea pentru Republica Moldova, aflaţi la "Articolul VII"

Miercuri, 5 mai, de la ora 23.00, la TVR Moldova, vă invităm să urmăriţi o nouă ediţie "Articolul VII", despre schimbările politice din Europa.

Alegeri şi perspective în Republica Moldova şi Ucraina. Papa Francisc şi imigranţii.

Cum ar trebui sa se raporteze Europa la hemoragia migraţională?

Încotro se îndreaptă Europa după alegerile pentru Parlamentul European şi ce semnificaţie au acestea pentru România, dar şi pentru Republica Moldova?

La Chişinău se va decide în zilele următoare o viitoarea majoritate sau o eventuală dizolvare a Parlamentului Republicii Moldova, urmată de  anticipate? Cu ce probeme se confruntă românii din Republica Moldova?

Parlamentarii ucraineni au votat proiectul de lege privind învăţământul general obligatoriu care asigură studierea aprofundată a limbii de stat, şi garantează dreptul de a studia integral in limba maternă doar pentru “popoarele băştinaşe”. Pentru celalate minorităţi se introduc “cote” crescânde in favoarea predării a mai multor obiecte in limba ucraineană. Ce vor face românii din Ucraina?

La toate aceste  întrebări Mihaela Crăciun va căuta răspunsuri  împreună cu invitaţii emisiunii „ARTICOLUL VII”: profesor universitar Dan Dungaciu, directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române (ISPRI), şi profesor universitar Iulian Chifu, preşedintele Centrului de Prevenire a Conflictelor şi Avertizare Timpurie din Bucureşti.

Similare
RECOMANDĂRI