În această seară vorbim la „Interviurile Jurnalului” despre cancerul mamar, cu şefa secţiei Mamologie a Institutului Oncolgic
Sursa foto:onco.md Vizualizari:

În această seară vorbim la „Interviurile Jurnalului” despre cancerul mamar, cu şefa secţiei Mamologie a Institutului Oncolgic

Simona Chilaru-Chiaburu, şefa Secţiei Mamologie 2, a Institutului Oncologic din Republica Moldova, este în această seară, la „Interviurile Telejurnalului”.

Reprezentanta Institutului ne va vorbi despre cancerul mamar – cel mai frecvent tip de cancer în rândul femeilor la nivel mondial, şi acţiunile întreprinse în Republica Moldova în octombrie – luna internaţională a conştientizării cancerului mamar.

Potrivit statisticilor, pe glob la fiecare 3 minute este diagnosticată cu cancer la sân o femeie, iar la fiecare 14 minute una decedează din această cauză. Conform datelor Cancer Registru Naţional în anul 2015 au fost luate la evidenţă cu cazuri noi - 1013 paciente, în 2016 numărul pacientelor noi a ajuns deja la, iar în anul 2017 au fost luate la evidenţă 1118 paciente.

Interviul cu Simona Chilaru-Chiaburu a fost realizat de jurnalista TVR MOLDOVA Svetlana Gore.

Vă aşteptăm de la ora 18:30 în faţa micilor ecrane, dar şi pe www.tvrmoldova.md sau pe Facebook.
Similare
RECOMANDĂRI