Recomandari

În această săptămână la "Un Doctor pentru Dumneavoastră": Întreabă medicii şi specialiştii români despre tratamentele moderne, terapiile de succes şi stilul de viaţă sănătos

post-img

Întreabă doctorii şi specialiştii români despre un stil de viaţă corect, tratamente moderne şi terapii de succes. De luni până joi, începând cu ora 19:00, la TVR Internaţional şi pe TVR+, în cadrul emisiunii "Un Doctor pentru Dumneavoastră", medicii români, specialişti de renume, răspund întrebărilor Dumneavoastră, vă oferă informaţii valoroase şi recomandări cu privire la prevenţie, metode moderne de diagnosticare şi tratament. Emisiunile pot fi urmărite, de marţi până vineri, la TVR MOLDOVA.

Luni, 25 ianuarie - OBEZITATEA, BOLILE CARDIOVASCULARE ŞI PÂINEA NOASTRA CEA DE TOATE ZILELE

Invitat: din Italia, dr. GHEORGHE CERIN, medic primar cardiolog, dr. în ştiinţe medicale, responsabilul Unităţii de Medicină Internă Cardiologie, Clinica San Gaudenzio, Novara, preşedintele Asociaţiei Medicilor Români din Italia, membru al Societăţii Europene de Cardiologie.

Stilul nostru actual de hrană, ca şi cel de viaţă, stau la baza kilogramelor în plus, kilograme care pot determina un exces ponderal, ca şi obezitate, uneori severă. Pentru persoanele trecute de vârsta de 45-50 de ani, excesul de kilograme se va însoţi întotdeauna de creşterea tensiunii arteriale, a colesterolului, glicemiei şi a trigliceridelor, elemente care prevestesc apariţia ulterioară a diabetului de tip 2, a accidentelor vasculare cerebrale, steatozei hepatice sau, pentru cei mai în vârstă, a Alzheimerului. Vă propunem aşadar o abordare deschisă privind modul corect de hrană şi de schimbare a obişnuinţelor alimentare, adeseori nepotrivite cu nivelul de activitate fizică pe care o desfăşurăm zilnic. Vom analiza în detaliu rolul carbohidraţilor în hrana noastră şi mai ales rolul acestora în producerea obezităţii, obezitate care este de fapt cauza majoră a unor boli cronice precum cele cardiovasculare, dar şi unele forme de cancer.


Marţi, 26 ianuarie, BENEFICIILE MEDICINEI ENERGO-INFORMAŢIONALE

Invitat: psiholog FLORICA MUNTEANU, specialist în medicină integrativă, DermaVital. Prin telefon, din Germania: prof. univ. dr. Honoris Causa HORIA SÎRBU, şef Catedra Chirurgie Toracică a Universităţii ”Friedrich Alexander” Erlangen- Nürnberg, şeful Departamentului de Chirurgie Toracică a Spitalului Universitar Erlangen, una dintre personalităţile româneşti recunoscute la nivel internaţional. A ajutat şi a promovat medici români talentaţi în străinătate, a ţinut în permanenţă legătura cu România, locul în care visează mereu să revină.

Sănătatea corpului nostru depinde de alegerile noastre. Frica, atacurile de panică afecteză negativ întreg organismul. Mulţi oameni apelează la medicina alternativă, la terapii energo-informaţionale pentru echilibrări emoţionale, reglarea imunităţii şi a metabolismului. Durerea e privită ca un strigat al ţesutului pentru a fi detoxifiat. Impulsul bioenergetic dat mezenchimului duce la refacerea acidului hialuronic. Se pune în mişcare sistemul de autovindecare iar fenomenul de distrugere este întrerupt. Paleta simptomelor unui pacient cronic este harta psihostructurii lui dereglate. O ediţie în care aflăm care sunt beneficiile medicinei energo-informationale pentru sănătatea corpului nostru.


Miercuri, 27 ianuarie,  Antrenaţi pentru viaţă! ATRAGE ARMONIA!

Invitat: psiholog GABRIELA MAALOUF, psihoterapeut, trainer specializat în cursuri de dezvoltare personală. Din Olanda, se alătură discuţiei, prin Zoom: prof. dr. MIHAI NETEA, specializare în medicină internă si boli infecţioase, cercetător, prof. de medicină internă experimentală, Universitatea Radboud din Nijmegen, laureat în 2016 al Premiului Spinoza, cea mai importantă distincţie ştiinţifică a Olandei. Cercetătorul român, unul dintre cei mai importanţi oameni de ştiinţă în domeniul imunologiei, coordonatorul unui studiu efectuat în Olanda pe 1500 de cadre medicale vaccinate sau revaccinate cu BCG, (vaccinul tuberculozei), va lămuri cum putem sprijini sistemul imunitar în lupta cu noul coronavirus.

Un copil învaţă din feed-back pozitiv. Părintele este ideal să spună „nu” – comportamentelor inadecvate sau periculoase. Iubirea şi preţuirea, aprecierea succeselor copilului, măresc încrederea acestuia în forţele proprii şi cresc stima de sine. E ideal ca adulţii să fie consecvenţi şi să taxeze imediat comportamentul şi nu persoana. Un copil care primeşte empatie devine un adult care oferă empatie. Un părinte anxios va forma un copil anxios. Vom vorbi despre importanţa de a spune ”nu” copilului fără a folosi negaţia (când şi cum facem acest lucru). Copiii nu ştiu întotdeauna să facă distincţia între atingeri potrivite şi atingeri nepotrivite ceea ce poate afecta perioada de adolescent şi apoi viitorul adult. În concluzie, copil echilibrat = adult echilibrat. Sunt tehnici de cooperare care pot determina copilul, în mod proactiv, să înţeleagă cum îşi poate gestiona şi singur comportamentul şi metode de reducere a anxietăţii pentru a armoniza lucrurile în familie.