În această săptămână la emisiunea „Tradiţii”. Zaharia Triboi: „Lutul este aurul nostru”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În această săptămână la emisiunea „Tradiţii”. Zaharia Triboi: „Lutul este aurul nostru”

Prin dăinuirea ei milenară, ceramica populară este una dintre dovezile cele mai clare ale unităţii şi continuităţii poporului român. Iată de ce, echipa emisiunii „TRADIŢII” s-a gândit să şteargă praful de pe o meserie practicată mai rar în Republica Moldova. În familia meşterului popular Zaharia Triboi, tradiţiile stau la loc de cinste şi sunt valorificate prin muncă zilnică.


De aproape patru decenii, nea Zaharia umple bucăţile de lut cu energie creatoare şi le transformă în obiecte decorative sau utilitare care pot servi câtorva generaţii. 

Sâmbătă, 11 decembrie, ora 13.00, la TVR Moldova veţi putea urmări o ediţie a emisiunii „TRADIŢII” despre singurul meşter din Republica Moldova care face ceramică neagră, dându-i diferite forme şi ornamentând-o cu vechile simboluri dacice.

Emisiunea „TRADIŢII” poate fi urmărită în fiecare sâmbătă, de la ora 13.00, la TVR MOLDOVA (reluare - miercuri, de la ora 11.00) şi pe TVR INTERNAŢIONAL, lunea, de la ora 10.00. Programul, realizat şi prezentat de jurnalista Tatiana Slivca, pune în valoare patrimoniul naţional - material şi imaterial - şi promovează obiceiurile românilor de pe ambele maluri ale Prutului. 
Similare
RECOMANDĂRI