În această săptămână invitatul emisiunii Tradiţii este Nicolae Glib: „MOLDOVEAN CA MINE NU-I”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În această săptămână invitatul emisiunii Tradiţii este Nicolae Glib: „MOLDOVEAN CA MINE NU-I”

„Tatăl meu a fost un mare român, iar programele Televiziunii Române mi-au oferit posibilitatea să cunosc marii artişti ai cântecului popular de peste Prut”, spune protagonistul emisiunii „TRADIŢII” din această săptămână, interpretul Nicolae Glib.


De 40 de ani, poartă cu mândrie în scenă căciula de cârlan, pentru că aşa a văzut la bătrânii satului. Cântă despre cât de frumoasă-i viaţa la ţară, iar Tatiana Slivca şi echipa de filmare au fost să se convingă de acest lucru.


Nicolae Glib este singurul interpret de la noi care peste ani a revenit în satul de baştină - Pepeni, Sângerei, acolo unde s-a format şi de unde şi-a luat zborul în lume. Potrivit lui, tinerii care-şi doresc o carieră în lumea cântecului popular trebuie să ştie că scena iubeşte acurateţe şi corectitudine. 
 
Sâmbătă, 20 noiembrie, ora 13.00, la TVR Moldova veţi putea urmări o ediţie a emisiunii „TRADIŢII” realizată acasă la Nicolae Glib.

Emisiunea „TRADIŢII” poate fi urmărită în fiecare sâmbătă, de la ora 13.00, la TVR MOLDOVA (reluare - miercuri, de la ora 11.00) şi pe TVR INTERNAŢIONAL, lunea, de la ora 10.00. Programul, realizat şi prezentat de jurnalista Tatiana Slivca, pune în valoare patrimoniul naţional - material şi imaterial - şi promovează obiceiurile românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Similare
RECOMANDĂRI