Emisiunea „TRADIŢII’’ a ajuns la izvorul Osoiencelor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Emisiunea „TRADIŢII’’ a ajuns la izvorul Osoiencelor

Destinaţia acestei ediţii este satul Horeşti, raionul Făleşti, o localitate care a dat Basarabiei cinci voci - surori de nedespărţit în scenă. Emisiunea „TRADIŢII” de sâmbătă, 30 octombrie a.c, ora 13.00, de la TVR MOLDOVA ne invită în ograda casei părinteşti, unde au copilărit surorile Osoianu.

Cel mai frumos loc, unde se jucau copilele de altădată, era un deal căruia i se spunea „La muchie” şi de unde se vedeau satele de peste Prut. Aceasta a fost prima lor scenă şi rămâne, până astăzi, cea mai dragă. Acest loc, l-am transformat în platou de filmare.Surorile Osoianu s-au ţinut de cântecul tradiţional şi, poate n-au obţinut mari câştiguri materiale, dar, spiritual, au rămas într-o aură a frumosului, a duhului neamului. 

Emisiunea „TRADIŢII” poate fi urmărită în fiecare sâmbătă, de la ora 13.00, la TVR MOLDOVA (reluare - miercuri, de la ora 11.00) şi pe TVR INTERNAŢIONAL, lunea, de la ora 10.00.

Programul, realizat şi prezentat de jurnalista Tatiana Slivca, pune în valoare patrimoniul naţional - material şi imaterial - şi promovează obiceiurile românilor de pe ambele maluri ale Prutului.
 
 
Similare
RECOMANDĂRI