EDIŢIE SPECIALĂ la Obiectv Comun. IN MEMORIAM, Nicolae Dabija
Vizualizari:

EDIŢIE SPECIALĂ la Obiectv Comun. IN MEMORIAM, Nicolae Dabija

Scriitorul şi publicistul Nicolae Dabija, promotor al limbii şi culturii române, luptător pentru renaşterea naţională, membru de onoare al Academiei Române şi membru corespondent al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, s-a stins din viaţă. Astăzi, începând cu ora 17.00, urmăriţi o ediţie specială Obiectiv Comun, în memoria regretatului Nicolae Dabija.

Academicianul Nicolae Dabija a făcut parte din „Generaţia ochiului al treilea”, care a marcat cursul literaturii din perioada postbelică. A adus în atenţia cititorilor una dintre cele mai dramatice pagini din istoria românilor din stânga Prutului: DEPORTĂRILE. Romanul „Temă pentru acasă”, adresat noilor generaţii, evocă vitregia destinului basarabenilor. Numele lui se identifică, sută la sută, cu ,,Literatura şi Arta”, revistă care a promovat cu ardoare identitatea românească a Basarabiei.

În ultimul deceniu, Nicolae Dabija a editat trei cărţi de proză. Romanul „Tema pentru acasă” (2009) a ajuns la cea de-a opta ediţie, cu peste 60.000 de exemplare vândute, fiind tradus în mai multe limbi, ceea ce constituie un record pentru o carte de proză românească. Este autor a peste 80 de volume de poezie, proză şi eseuri.

Emisiunea Obiectiv Comun începe la ora 17.00 şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.


 
Similare
RECOMANDĂRI