Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ediţie specială, la Obiectiv Comun, dedicată celor 160 de ani de la Mica Unire

La Obiectiv Comun avem ediţie specială, dedicată celor 160 de ani de la Mica Unire. Discutăm în cadrul emisiunii cum acest eveniment istoric a dezvoltat identitatea românească în Basarabia şi care a fost impactul Unirii în plan politic, economic.

De asemenea, abordăm felul în care este tratat subiectul în manualele de istorie. Vorbim şi despre modul în care este marcată această zi pe ambele maluri ale Prutului.

Suita de evenimente organizate cu prilejul acestei zile va fi relatată de jurnaliştii TVR MOLDOVA prin intervenţii LIVE:

- Intervenţia LIVE a jurnalistei TVR MOLDOVA Ilinca Avram, de la Iaşi. (Despre suita evenimentelor culturale prilejuite la Iaşi. Despre oferirea Municipiului Iaşi a decretului  prin care a promulgat Legea privind declararea Iaşului drept „Capitală istorică a României”)
-Intervenţia LIVE  a jurnalistului Sandu Scobioala de la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchievici” (concert organizat de ICR Chişinău). 

Invitaţii din platou vor fi:

GHEORGHE NEGRU- şef secţie istoria modernă, Institutul de Istorie
CONSTANTIN STERE- istoric, Director Centrul de Cultură Prahova

Emisiunea Obiectiv Comun începe la ora 17:00 şi poate fi urmărită în direct pe TVR MOLDOVA, live pe Facebook şi tvrmoldova.md.
Similare
RECOMANDĂRI