Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Discuţii la Obiectiv Comun despre implicarea diasporei în dezvoltarea localităţilor de baştină

Implicarea diasporei în activităţi de caritate, donaţii, campanii sociale, prin care este valorificată latura pozitivă a migraţiei va fi pusă astăzi în discuţie la Obiectiv Comun.

Datorită spiritului civic de care dau dovadă concetăţenii noştri din străinătate, cei rămaşi acasă au parte de aprovizionare cu apă potabilă, evacuarea deşeurilor, întreţinerea drumurilor locale, spaţii amenajate pentru recreere şi sport, iluminat public.

Reporterul Elena Guţu, care a documentat subiectul, spune că deşi sunt la mii de kilometri depărtare de casă, cetăţenii nu uită să contribuie pentru localităţile de unde au plecat. Ei se implică în acţiuni de caritate, donează fonduri pentru reparaţia drumurilor din localitate, dezvoltarea complexelor sportive, procurarea fotoliilor ginecologice pentru persoanele cu dizabilităţi şi nu numai.

Invitaţii emisiunii vor fi: Victoria Morozov, autorul proiectului „Diaspora social”, Victoria Boţan, persoană cu dizabilităţi, care va vorbi despre utilitatea proiectelor sociale cu implicarea celor plecaţi de acasă.

Prin skype va interveni Andreea Lefter, stabilită în Portugalia, implicată în campanii de colectare de fonduri pentru acţiunile sociale din ​Republica Moldova. O intervenţie telefonică va avea şi Adina Ovedenie, manager proiect „Antreprenor ACASĂ”, România​.

Urmăriţi emisiunea pe tvrmoldova.md, începând cu ora 17.00. Vă puteţi conecta şi pe pagina noastră de Facebook, unde vom emite emisiunea LIVE.
Similare