Despre tricolor de Ziua Drapelului Naţional în România, la Obiectiv Comun
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Despre tricolor de Ziua Drapelului Naţional în România, la Obiectiv Comun

De Ziua Drapelului Naţional în România, vorbim despre tricolor, semnificaţie, şi unitate. Abordăm proiectele de promovare a identităţii româneşti ale Asociaţiei UNIREA - ODIP, inclusiv iniţiativa de a restaura unica şcoală românească din r. Taraclia, astăzi la emisiunea Obiectiv Comun pe TVR MOLDOVA.

Urmaş al vechilor steaguri de luptă din Moldova şi Ţara Românească, tricolorul a apărut în secolul al XIX-lea şi a devenit simbol al identităţii şi unităţii naţionale. Pe câmpul de luptă sau în competiţiile sportive, ca însemn al statului sau ca dovadă de dragoste de ţară, îi însoţeşte pe români de aproape două secole.

Din mai 1998, ziua de 26 iunie a fost proclamată Zi a Drapelului Naţional al României mai multe despre această zi aflaţi de la moderatorul emisiunii Sandu Scobioala şi invitaţii în platou, Vlad Bileţchi preşedinte ODIP şi Vasile Ţurcanu director gimnaziul-grădiniţă „Dimitrie Cantemir” s. Aluatu r. Taraclia. Iar prin telefon va lua legătura Antoniu Martin istoric în spaţiul post-sovietic, România şi Filip-Lucian Iorga istoric şi publicist român.

Urmăriţi emisiunea începând cu ora 17:00, LIVE pe Facebook şi pe pagina tvrmoldova.md.  ​

 

Similare
RECOMANDĂRI