Recomandari

Despre educaţia copiilor români din afara ţării, la „Corespondent TVRi”

post-img

Modul în care familiile de români din afara graniţelor ţării caută să le ofere copiilor programe educative de cea mai bună calitate, discutăm astăzi la emisiunea Corespondent TVRi, de la ora 23:00 pe TVR MOLDOVA.

Se ştie că din ce în ce mai mulţi copii români se nasc şi cresc în străinătate. Cunoaştem şi eforturile familiilor acestora de a le păstra identitatea, de a-i învaţă limba română şi de a le oferi programe educative de cea mai bună calitate.

La 1 iunie, în România şi în alte aproximativ 50 de ţări din lume este sărbătorită Ziua Internaţională a Ocrotirii Copilului. O zi dedicată copilului este celebrată la date diferite în peste 100 de state.

De 3 ani, ziua de 1 iunie este zi de sărbătoare legală în ţară noastră, că urmare a unei campanii iniţiate şi derulate de Itsy Bitsy FM - un radio cu şi despre copii, care derulează proiecte pentru copii românilor de pretutindeni.

Aflăm detalii de la Nadia Tătaru, director şi fondator al postului Itsy Bitsy FM.



 

Nu putem să-i sărbătorim pe copii fără să vorbim despre educaţie. Educaţia este fundamentul unei naţiuniAcesta este crezul în jurul căruia un grup de antreprenori de succes din România au construit un proiect prin care recunosc public şi material meritele profesorilor valoroşi ai României . Proiectul Merito îşi propune să ducă mai departe în sistemul de educaţie bunele practici ale profesorilor premiaţi.

Măriuca Talpeş, cofondator al companiei Bitdefender, este iniţiatoarea proiectului Merito.

Vorbim şi despre educaţia economică şi antreprenorială care conectează mediul de afaceri cu cel educaţinoal. De 100 de ani în lume, şi de 25 de ani în România, organizaţia Junior Achievement inspiră şi pregăteşte tânăra generaţie pentru a reuşi în carieră şi în viaţă prin încurajarea iniţiativei profesionalismului şi a dezvoltării unor competenţe esenţiale pentru viaţa personală şi profesională.

Ştefania Popp este CEO (director general) JA România şi este implicată trup şi suflet în acest proiect de peste 20 de ani.

 

Despre puterea iubirii este vorba în povestea de viaţă pe care v-o prezentăm şi care a produs schimbări importante în domeniul educaţiei din România .

Adela Hanafi este preşedinta Asociaţiei CONIL şi vă invităm să cunoaşteţi povestea ei.



 

Educaţia non-formală pentru toate segmentele de vârstă, pentru copiii şi tinerii din ţară, dar şi din Diaspora este promovată încă de la înfiinţare şi de Asociaţia Liber la Educaţie, cultură şi sport. Organizaţia are un portofoliu bogat în activităţi, atât la nivel naţional cât şi internaţional, fiind un promotor al interdisciplinarităţii.

Mai multe detalii despre acest subiect vorbim cu Oana Şiclovan, preşedinta Asociaţiei.