Descoperim una dintre perlele României, Braşov. Astăzi la Interviurile Telejurnalului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Descoperim una dintre perlele României, Braşov. Astăzi la Interviurile Telejurnalului

Dacă îţi propui să evadezi pe câteva zile din Republica Moldova, poţi să mergi în inima României, la Braşov. Inclus în top 15 al destinaţiilor de vizitat din Europa, vechi de peste 600 de ani, Braşovul are propria poveste cu prinţi, cavaleri, negustori pricepuţi si clădiri medievale.

Arhitectura se combină perfect cu decorul natural. Si pentru a nu scăpa nimic din vedere am decis să luăm Braşovul la pas. Kilometrul zero pentru Braşov este Piaţa Sfatului. Este înconjurată de restaurante şi cafenele amenajate în clădiri cu istorie. În centrul pieţei se află Casa Sfatului, cea mai impunătoare clădire, construită în 1420.

Din faţa Casei Sfatului se vede cea mai fotografiată clădire din Braşov, biserica neagră, numită astfel după un incendiu devastator, produs în 1689. 

În interiorul acestui edificiu încap circa 5000 de persoane. Biserica are şi cea mai mare orgă din sud-estul Europei. La câteva sute de metri de biserică găsim un alt obiectiv, care este o curiozitate a oraşului. Cândva, a fost un simplu coridor, pentru a ajuta munca pompierilor.

Aflaţi istoria acestui oraş astăzi de la 18:30 la TVR MOLDOVA şi pe pagina noastră de Facebook.
Similare
RECOMANDĂRI