De Crăciun, Carmen Târnoveanu "Dăruieşte Românie!" celor departe de casă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

De Crăciun, Carmen Târnoveanu "Dăruieşte Românie!" celor departe de casă

Aşa cum ne-am obişnuit, serile de vineri sunt pline de căldură şi de bună dispoziţie, în atmosfera intimă şi veselă a emisiunii "Dăruieşte Românie", de pe TVR Internaţional si tvrplus.ro.

În ediţia de Crăciun, de pe 25 Decembrie 2020, Carmen Târnoveanu, moderatoarea emisiunii, ne trece cu eleganţă prin toate emoţiile generate de revederea cu invitaţii, de subiecte inedite sau de momente care care ne ţin cu sufletul la gură, dar ne şi desfată cu momente muzicale pline de magie, timp de 85 minute, cât ţine emisiunea.

   

Artişti celebri de pe scena muzicii româneşti, dar şi persoane-cheie din culisele ei, actori consacraţi sau aflaţi la început de drum, magicieni, acrobaţi, dansatori etc., cu toţii intră, rând pe rând, în marea familie a emisiunii "Dăruieşte Românie" într-o atmosferă veselă şi relaxată, ca în fiecare vineri seară. 

În această zi magică de Crăciun, începând cu ora 21, ne întâlnim cu legendara soprană Felicia Filip, despre care descoperim ca  a fost colega de liceu cu Marcel Pavel, in timp ce ea studia vioara, iar el violoncel. Amintiri frumoase din anii tinereţii işi găsesc confortul în platoul emisiunii, printre mărturisiri şi idei despre valorile de viaţă: "Crăciunul este sărbătoarea bucuriei, a generozităţii, a familiei, sărbătoarea copiilor de toate vârstele", ne mărturiseşte Felicia Filip.


La rândul său, Ianna Novac ne spune ce importantă este sărbatoarea Crăciunului pentru sufletul ei de artist: "Crăciunul pentru mine înseamnă dor de ceea ce am trăit acasă, în Moldova, unde cântam colinde româneşti".


Dida Drăgan consideră scena unul dintre lucrurile sfinte, la care se raportează ori de câte ori devine parte din viata pe care o împarte cu publicul.

Marcel Pavel şi fiica sa, Iuvenalia Pavel, ne cântă, în duet, o frumoasă piesă de Crăciun, compusă de Virgil Popescu, povestindu-ne, la unison, că pentru ei aceasta este cea mai frumoasă sărbătoare şi este sfântă, de aceea iubesc să o petreacă în familie.

Urmărită în special de publicul din diaspora, emisiunea "Dăruieste Românie" aduce o gură de aer proaspăt şi o doză autentică de "acasă" celor aflaţi departe de tară şi poate fi vizionată pe TVR Internaţional şi pe tvrplus.ro.

Similare
RECOMANDĂRI