Concursul "Toacă-n suflet, cânt în cer", astăzi, la emisiunea "Universul credinţei"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Concursul "Toacă-n suflet, cânt în cer", astăzi, la emisiunea "Universul credinţei"

Duminică, 23 iunie, urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii „Universul Credinţei”, de la ora 7:30, pe TVR1, TVR MOLDOVA, TVR Internaţional şi online pe TVR+. A doua parte a emisiunii începe la ora 8:30.

În prima parte a emisiunii, Rafael Udrişte vă prezintă Jurnalul de ştiri „Universul Credinţei”.

 Sfântul Sinod în şedinţă de lucru

La Reşedinţa Patriarhală a avut loc şedinţa de lucru a Sfântului Sinod.

A consemnat Corneliu Vlad Matache.

(w640) Sinod

-  Sfinţire la biserica Sfântul Spiridon

Catedrala Sfântul Spiridon Nou din Bucureşti a primit Ungerea cu Sfântul şi Marele Mir în cea de a doua zi de Rusalii când Biserica a sărbătorit Sfânta Treime.

Jurnalist Corneliu Vlad Matache

(w640) Spiridon

 Pelerinajul tinerilor la Buciumeni

Pe data de 17 iunie, de ziua Sfintei Treimi, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, a avut loc un pelerinaj al tinerilor la Mănăstirea Buciumeni care şi-a sărbătorit hramul.

Au participat peste 1.000 de tineri şi peste 100 de slujitori ai altarelor.

A consemnat Lucia Toader.

(w640) Hram Buciu

-  Procesiune de Rusalii la Cluj

În Duminica Pogorârii Duhului Sfânt, la Cluj-Napoca a avut loc tradiţionala Procesiune de Rusalii la care au participa peste 2.000 de credincioşi ortodocşi alaturi de un impresionant sobor de preoţi, avându-l în frunte pe ÎPS Andrei Andreicuş, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Salajului. Toţi participanţii s-au rugat pentru roadele câmpului.

Jurnalist Daniel Vistorovschi

(w640) Procesiune

 Inaugurarea unei case pentru copii

Pe data de 18 iunie, în localitatea Branistea din judeţul Galaţi, Centrul social multifuncţional pentru copii " Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil şi Sfinţii Români" şi-a deschis porţile. Cu prilejul sfinţirii sale, au avut loc şi alt e evenimente ce se înscriu în activitatea cultural-misionară a Eparhiei.

A consemnat Lucia Toader

-  "Toacă-n suflet, cânt în cer"

Săptamâna trecută, zeci de copii din toată ţara şi din străinătate, împreună cu părinţii şi preoţii lor parohi, au venit în localitatea ieşeană Pârcovaci, la concursul "Toacă-n suflet, cânt în cer". Ajunsă la cea de a IX-a ediţie, competiţia a fost organizată de protopopiatul Hârlău, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Pârcovaci şi Fundaţia "Solidaritate şi sperantă"- Hârlău.

Jurnalist Paula Tăbârcă

-  Sărbătoare la Constanţa

De ziua Pogorârii Duhului Sfânt, în Duminica Rusaliilor a fost sărbătoare în parohia "Sfântul Nectarie Taumaturgul, Sfântul Teodor Tiron şi Sfântul Luca al Crimeei". În mijlocul credincioşilor s-a aflat episcopul locului, I.P.S.Teodosie. Cu acest prilej, a avut loc şi sfinţirea crucii bisericii.

A consemnat Lucia Toader

 Parastas pr. Iustin Pârvu
 

La mănăstirea Petru Vodă a avut loc parastastul de 6 ani de la plecarea la cele veşnice a părintelui Iustin Pârvu.

Jurnalist Rafael Udrişte

-  Moştenirea Părintelui Iustin

La împlinirea a şase ani de la trecerea la Domnul a marelui duhovnic de la Mănăstirea Petru Vodă, în Muzeul Unirii din Iaşi a avut loc un dublu eveniment comemorativ: Conferinţa "Moştenirea Părintelui Iustin", precum şi lansarea albumului omagial de fotografii "Duhovnicul-100 de ani cu Părintele Iustin".

A consemnat Paula Tăbârcă

Sărbătorile săptămânii

Jurnalistul Silviu Andrei Vlădăreanu vorbeşte despre cele mai importante repere ale calendarului ortodox din această săptămână.

Povestea de duminică

Povestea din această duminică este despre ospăt şi "masa bucuriei", chiar dacă tristeţile celor care se bucură de hrana caldă a acestor ospeţe se simt în fiecare cuvânt.

Jurnalist Lucia Toader

Sărbătoare la Poienile Izei

Anul acesta, Rusaliile au venit la Poienile Izei cu mai multe daruri: trei monahi, fii ai satului, au primit titlul de cetăţean de onoare; iar ziua sfinţirii ţarinei a avut parte de o participare numeroasă, înainte de care oamenii s-au bucurat de primul festival al comunei. A fost o triplă reuşită!

A consemnat Răzvan Bucuroiu

Editorialul săptămânii

Prin Skype, în direct cu colegul nostru Răzvan Bucuroiu.

 

În partea a doua a emisiunii „Universul Credinţei”, de la ora 8:30, puteţi urmări:  „Bucuria Credinţei”, un dialog al colegului nostru Andrei Victor Dochia cu Pr. Constantin Necula.

O nouă serie filmată, de această dată, la Închisoarea Jilava de lângă Bucureşti, locul în care au fost închişi, torturaţi si ucişi mii şi mii de români, odată cu instaurarea puterii comuniste în România.

Reportaj “Strămutarea la ceruri”

Vă propunem să rememoram evenimentele tragice din spatele construcţiei Sistemului Hidroenergetic şi de Navigaţie Porţile de Fier. Insula Ada Khaleh a dispărut atunci sub apele Dunării, 11 sate au fost strămutate, sute de case au fost demolate şi mii de vieţi au fost distruse.

Printre clădirile demolate s-au aflat biserica din Eşelniţa Veche şi Mănăstirea veche din Mraconia.

Jurnalist Ileana Gaiţă

***

Coordonatori: Ileana Gaiţă şi Ciprian Dumea

Producător: Andrei Victor Dochia

(w640) Jilava 2

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+.

Similare
RECOMANDĂRI