Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Bucuria Festivalului RomânIA Autentică, la TVR MOLDOVA

Duminică, 24 iunie, de la ora 15.30, telespectatorii TVR MOLDOVA sunt invitaţi în direct, la un spectacol impresionant al tezaurului şi spiritului românesc.

Cea de-a treia ediţie a Festivalului RomânIA Autentică se apropie cu paşi repezi, iar duminică, 24 iunie, în ziua în care sărbătorim bluza tradiţională românească, odată cu Sânzienele şi cu Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, de la ora 15.30 telespectatorii TVR MOLDOVA sunt invitaţi în direct, la un spectacol impresionant al tezaurului şi spiritului românesc.

În anul în care celebrăm Centenarul Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, Festivalul RomânIA Autentică se va desfăşura în perioada 23-24 iunie 2018 în trei locuri simultan: la Hobiţa – Poiana Mare, la Iaşi în faţa Palatului Culturii şi în Piaţa Sfatului din Braşov, reunind trei regiuni istorice - Oltenia, Moldova şi Transilvania în cadrul unui eveniment unic. Anul acesta sunt aşteptaţi peste 100.000 de români la sărbatoarea iei, un brand de ţară ce constituie o permanentă sursă de inspiraţie, şi care aduce în prim plan folclorul autentic românesc.

Duminică, 24 iunie, de la ora 15.30, Televiziunea Română se va afla în mijlocul ieşenilor, unde pe marea scenă din faţa Palatului Culturii vor urca atât interpreţi din România, cât şi din Republica Moldova, printre care: Margareta Clipa, Ionuţ Fulea, Mioara Velicu, Ion Paladi etc. acompaniaţi de Orchesta Lăutarii, condusă de maestrul Nicolae Botgros. La Hobiţa vor urca pe scenă artiştii Ansamblului Doina Gorjului, iar la Braşov scena va fi animată de acorduri fine interpretate de Maria Constantin, Valentin Sanfira, Domniţa Iscru, Florin Chilian şi alţii. Spectacolul se va încheia alături de Ţăndărică şi Fanfara Zece Prăjini.

Telespectatorii TVR MOLDOVA se vor bucura pentru o oră şi jumătate de vibraţie autentică în care muzica, dansul şi versul satului îşi vor dezvălui frumuseţea într-un spectacol plin de ritm şi culoare, la Festivalul RomânIA Autentică.

Similare
RECOMANDĂRI