Astăzi la Un doctor pentru dumneavoastră - Tratamentul infecţiilor virale şi cutanate şi sănătatea ochilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Astăzi la Un doctor pentru dumneavoastră - Tratamentul infecţiilor virale şi cutanate şi sănătatea ochilor

De marţi până vineri, ora 11:30, în direct, la TVR MOLDOVA, urmăriţi emisiunea „Un doctor pentru dumneavoastră”, în ediţia de astăzi vorbim despre tratamentul infecţiilor virale şi cutanate şi sănătatea ochilor.

Deşi omul trăieşte în simbioză cu virusurile şi bacterile de sute de mii de ani, tot de atâta timp a suferit din cauza infecţiilor provocate de aceste entităţi biologice vii. Afecţiunile virale pot apărea la nivelul tuturor organelor unde provoacă modificări structurale şi funcţionale, uneori extrem de severe. Principalele organe afectate sunt cele ale sistemului respirator, nervos, cardiac, digestiv, urogenital şi cutanat. Infecţiile se instalează de obicei atunci când sistemul imunitar al organismului este foarte slăbit şi nu mai poate face atacului viral.

Perioadele cele mai propice sunt cele dintre anotimpuri, când apar diferenţe majore de temperatură şi când organismul variază alimentaţia şi nu îşi procură necesarul optim de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Primul organ afectat de infecţii este pielea, fiind şi cel cu suprafaţa de expunere cea mai mare, urmat imediat de aparatul respirator. Despre tratamentul acestor infecţii virale şi cutanate vorbim în această ediţie.

Partea a doua

Prima investigaţie oftalmologică este recomandat să aibă loc din primii ani de viaţa. Adesea, bolile oculare sunt diagnosticate tardiv iar tratamentele devin ineficiente. O boala a ochilor, apărută în copilărie, nediagnosticată şi netratată, poate duce la adult la incapacitatea de a vedea corect şi bine, sau chiar la orbire. De aceea, se recomandă controlul constant la medicul oftalmolog, obicei care tratează dar mai ales previne. O ediţie în care vorbim despre tratamente pentru afecţiunile oculare: de la infecţii până la strabism, glaucom, cataractă sau estetică oculară.

Invitaţii moderatorilor, Ana Maria Ghiur şi dr. Gabriel Pavel vor fi conf. dr. GHEORGHE ENACHE, medic primar boli infecţioase, Sp.Clinic Boli Infecţioase şi Tropicale "dr. V. Babeş" şi dr. ANDREI FILIP, medic primar oftalmologie, doctor în ştiinte medicale.

Echipa Un doctor pentru dumneavoastră vă este aproape, oriunde v-aţi afla!

Similare
RECOMANDĂRI