Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Astăzi de la ora 19:00, descoperim personalitatea lui „Nicolae COSTIN – Apostol al Românismului”

TVR MOLDOVA îl aduce astăzi în casele românilor de pretutindeni pe „Nicolae COSTIN – Apostol al Românismului”, documentarul realizat de jurnalistul TVR MOLDOVA, Vasile Munteanu, aduce în actualitate opera măreaţă în care se angajase primul primar democrat al Chişinăului după 1944.

Pentru că prea puţini ştiu cine a fost şi ce a făcut Nicolae Costin pentru Chişinău, documentarul scoate în evidenţă acţiunile curajoase ale regretatului primar, realizările pe care le vedem şi astăzi în capitala pe care Costin a desovietizat-o, readucând-o la rădăcinile ei fireşti, româneşti.

Telespectatorii au posibilitatea să vadă detalii mai puţin cunoscute din viaţa şi activitatea deloc uşoară a lui Nicolae Costin, din acea perioadă tulbure şi agitată a anilor 90. A fost unul dintre fondatorii Frontului Popular, a fost regizorul principal al Marilor Adunări Naţionale, devenind astfel unul dintre liderii românilor din stânga Prutului, în lupta lor pentru renaşterea naţională şi libertate. 

Documentarul îl readuce în memoria colectivă pe cel care a fost un adevărat stâlp al românilor din Basarabia, care a căzut în lupta pentru recucerirea acestui mult pătimit pământ, dar care nu a scăpat tricolorul din mână, lăsând ca testament un mare vis al său – revenirea acasă, în România.

Vă aşteptăm pe TVR MOLDOVA, www.tvrmoldova.md şi pe pagina noastră de Facebook, sâmbătă 7 aprilie, începând cu ora 19.00. De asemenea documentarul va putea fi vizionat şi pe privesc.eu. 
Similare
RECOMANDĂRI