PUNCTUL PE AZI

Emisiunea „Punctul pe AZi” face parte din tronsonul de ştiri şi dezbateri realizat de jurnaliştii TVR MOLDOVA. La pupitrul emisiunii se află Vasile Munteanu şi Victoria Bucătaru, iar prioritatea lor şi a invitaţilor lor este să nu rateze niciun eveniment important din Republica Moldova.

“Punctul pe AZi” este un talk show realizat în direct, la Chişinău în care sunt analizate principalele evenimente politice, economice şi sociale ale zilei, în context local, regional şi european.

Emisiunea este difuzată de luni până vineri începând cu ora 19.00.

Vasile Munteanu, este licenţiat în jurnalism, profesie la care a visat  încă, din clasa a VII-a. Prima experienţă în televiziune a fost la postul Moldova 1. În 2015, a luat, deocamdată, cea mai grea şi responsabilă decizie. Vasile Munteanu s-a alăturat familiei TVR, echipei TVR MOLDOVA, în care se regăseşte aproape perfect, alături de oameni dragi şi profesionişti desăvârşiţi. „TVR MOLDOVA este unul din puţinele posturi tv din stânga Prutului care aduce în casele oamenilor informaţii obiective şi echidistante, acesta fiind şi rolul instituţiilor media – de a informa şi forma corect societatea”, spune Vasile Munteanu.

Victoria Bucătaru face parte din echipa Asociaţiei pentru Politica Externă de 9 ani. Este autoarea mai multor publicaţii privind politica externă şi de securitate a Republicii Moldova, relaţia R. Moldova cu Uniunea Europeană şi politice de securitate regionale. Pe parcursul carierei sale Victoria a colaborat cu mai multe instituţii şi organizaţii guvernamentale şi nonguvernamentale locale, dar şi internaţionale precum Freedom House, Ministerul Austriac al Apărării şi Sportului, Institutul Leton de Afaceri Internaţionale, Universitatea din Tampere şi Universitatea Leipzig.

A avut parte de mai multe instruiri la Academia Diplomatică de la Viena, Institutul Clingendael de la Haga, Centrul Austriac pentru Pace şi Reglementare a Conflictelor. În 2017, Victoria Bucătaru a absolvit programul Marshall Memorial Fellowship al German Marshall Fund din Statele Unite al Americii.RECOMANDĂRI