Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Campania „PROFII”: Mariana Jitari, profesoara care promovează lectura

Prima experienţă de lucru cu elevii a fost la Şcoala nr. 10 din Chişinău, unde Mariana Jitari timp de 3 ani a predat limba şi literatura română. În anul 2000, ea devine profesoară la Liceul Teoretic „Spiru Haret”, iar din 2015 este şi lector la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, Catedra Limbă şi Comunicare.

Profesoara de română trăieşte din plin fiecare clipă petrecută alături de elevi. Un autor, o carte nouă stârnesc entuziasm şi noi teme de discuţie. 
De 15 ani, ea este redactorul revistei ,,Convorbiri didactice”. Mariana Jitari participă la diverse stagii de formare, inclusiv în România, şi este coautoare a mai multor publicaţii de specialitate. Organizează cluburi de lectură şi întâlniri cu scritorii de pe ambele maluri ale Prutului.

,,Să fii profesor e ca şi cum te-ai juca. Pentru că ai întotdeauna o miză”, scrie Mariana Jitari în articolul său din cartea ,,Prof de română”, o altfel de antologie de texte despre sistemului educaţional din România.

Mereu activă, cu zâmbetul pe buze, profesoara reuşeşte să insufle respect şi dragoste pentru limba română.

Urmăriţi reportajele din Campania ,,PROFII” de la TVR MOLDOVA şi descoperiţi alţi profesori merituoşi, care contribuie la educarea şi formarea noilor generaţii.
RECOMANDĂRI