Presedintia Consiliului Ue

Preşedinţia României la Consiliul UE. ÎMPREUNĂ PRIN TIMP, cu R.Moldova, în cadrul unui eveniment de excepţie

post-img

Preşedinţia României la Consiulul Uniunii Europene a fost marcată la Chişinău printr-un eveniment cultural de excepţie, organizat sâmbătă, 16 februarie, de Ambasada României la Chişinău, la Muzeul Naţional de Artă, transmite Radio Chişinău.

Evenimentul cu genericul „ÎMPREUNĂ PRIN TIMP” a cuprins o expoziţie de pictură a artistei Carmen Marin, un concert cameral multimedia şi a reunit la Muzeul de Artă mai mulţi diplomaţi şi oameni de cultură.

„Am ales acest eveniment pentru că mi se pare că reflectă într-un mod semnificativ motto-ul preşedinţiei române – ”Coeziunea, valoare comună europeană”. A fost o îngemănare dintre arta vizuală şi muzică, combinată într-un mod cât se poate de creativ cu proiecţii media”, a declarat Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă.
 

Diplomatul a subliniat că prin acest eveniment s-a dorit să se sublinieze mesajul de coeziune pe care vrea să-l transmită România pe parcursul preşedinţiei sale la Consiliul UE, care se doreşte să fie propagat în toate dimensiunile sale – economică, socială şi politică, dar nu în ultimul rând, dimensiunea culturală care transcende oricărei politici.

Ambasadorul român a subliniat că Republica Moldova este o prioritate urmărită în mod constant de România, inclusiv în această nouă calitate, când deţine preşedinţia Consiului UE.

„Republica Moldova este şi va fi prezentă în tot ce înseamnă acţiuni destinate Parteneriatului Estic şi anul acesta este un an important. Vom aniversa 10 ani de la lansarea acestui Parteneriat Estic şi 5 ani de la semnarea Acordului de Asociere şi de la ridicarea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova”, Daniel Ioniţă.

„Preşedinţia României este un lucru important pentru Uniunea Europeană, dar şi pentru Republica Moldova”, a remarcat şi Ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko.