Preşedinţia României la Consiliul UE a obţinut mandat pentru iniţierea negocierilor pe revizuirea Directivei privind Gazele Naturale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedinţia României la Consiliul UE a obţinut mandat pentru iniţierea negocierilor pe revizuirea Directivei privind Gazele Naturale

Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene a înregistrat vineri un progres remarcabil, transmite executivul, după ce a obţinut mandatul pentru iniţierea negocierilor cu Parlamentul European pe unul dintre cele mai sensibile şi mai importante dosare legislative ale agendei europene. Este vorba despre revizuirea Directivei privind Gazele Naturale.

Demersul iniţiat de Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene a beneficiat de o largă susţinere din partea statelor membre.

Este un dosar complex, cu impact major asupra funcţionării pieţei interne şi pentru consolidarea securităţii energetice a Uniunii Europene.

Propunerea de directivă are ca obiectiv asigurarea unui cadru de reglementare uniform şi transparent la nivelul Uniunii, prin extinderea aplicării normelor comune europene la proiectele de interconectare în domeniul gazelor naturale cu state terţe.

"Succesul de astăzi, înregistrat după negocieri extrem de dificile la nivelul Consiliului Uniunii Europene de peste un an de zile, precum şi sprijinul semnificativ din partea statelor membre acordat Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene evidenţiază încă o dată angajamentul nostru comun – state membre şi instituţii europene – de a acţiona în beneficiul întregii Uniuni Europene", se arată în comunicatul transmis de Palatul Victoria.

În baza mandatului acordat de statele membre, Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene intenţionează să iniţieze în cel mai scurt timp negocierile cu Parlamentul European, pentru finalizarea dosarului cât mai curând în cadrul actualului ciclu legislativ european.

Dosarul, de importanţă geostrategică, a fost gestionat în coordonarea directă a prim-ministrului, se mai arată în document.

RECOMANDĂRI