Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Miercuri şi joi are loc la Bucureşti reuniunea informală a miniştrilor Apărării din ţările membre UE

Reuniunea informală a miniştrilor Apărării din ţările membre ale Uniunii Europene, care se desfăşoară miercuri şi joi la Bucureşti, va fi prezidată de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini.

"La lucrările reuniunii au fost invitaţi să participe Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi Secretarul General adjunct al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix", arată MApN.

Reuniunea va debuta miercuri, la Palatul Regal, cu o cină de lucru cu tema "Femeile, Pacea şi Securitatea”, un domeniu de interes comun pentru UE, NATO şi ONU.

De asemenea, va fi discutat şi modul prin care activităţile circumscrise acestui domeniu pot fi integrate în misiuni de menţinere a păcii şi de management al crizelor.

Joi, 31 ianuarie, în cea de-a doua zi a reuniunii, miniştrii se vor întâlni la Palatul Parlamentului pentru a dezbate stadiul şi perspectivele implementării Strategiei Globale a UE pentru Politica Externă şi de Securitate Comună.

Se va pune accent pe progresul înregistrat în derularea iniţiativelor din domeniul apărării, pe modalităţile de asigurare a coerenţei diverselor iniţiative din domeniul apărării europene, din perspectiva transpunerii în practică a deciziilor Consiliului UE, precum şi pe utilizarea instrumentelor optime aflate la dispoziţia Uniunii pentru valorificarea potenţialului inovării şi cercetării tehnologice, în sprijinul forţelor armate ale statelor membre, mai arată MApN.

RECOMANDĂRI