Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Macedonia contează pe preşedinţia Română a Consiliului Uniunii Europene pentru începerea negocierilor de aderare

Prima vizită în străinătate pe care o face un înalt oficial de la Skopje, după rezolvarea diferendului istoric cu Grecia, pe tema numelui ţării, este în România. Vicepremierul macedonean s-a şi întâlnit cu ministrul pentru Afaceri Europene, George Ciamba.

George Ciamba, ministru delegat pentru Afaceri Europene: Va fi foarte important ca, după ce trece preşedinţia, România să rămână cu un capital de imagine în Macedonia de Nord. De asemenea, acest lucru va fi important şi pentru noi ca la începerea negocierilor de aderare pentru Macedonia de Nord să fie în mandatul nostru de preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene.

Bujar Osmani, vicepremierul Republicii Macedonia: Cu această ocazie, aş vrea să vă felicit pentru preşedinţie şi să vă doresc succes în realizarea obiectivelor şi priorităţilor. Dar aş vrea să spun că noi, ca ţară, dar şi toate ţările din Balcanii de Vest văd aceasta ca pe o oportunitate excelentă pantru că avem o ţară prietenă din regiune care deţine preşedinţia în următoarele şase luni critice care vor defini viitorul Europei şi al ţării mele.

RECOMANDĂRI