Cooperarea judiciară în materie civilă şi comercială, pe agenda reuniunii informale a miniştrilor justiţiei din UE
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cooperarea judiciară în materie civilă şi comercială, pe agenda reuniunii informale a miniştrilor justiţiei din UE

Miniştrii justiţiei din statele membre ale Uniunii Europene se reunesc în cadru informal, vineri, la Palatul Parlamentului, principalele teme de pe agendă fiind modalităţile de dezvoltare a cooperării judiciare în materie civilă şi comercială şi colectarea dovezilor electronice în materie penală.

La reuniune, organizată de Preşedinţia română a Consiliului UE şi prezidată de ministrul justiţiei Tudorel Toader, vor mai lua parte comisarul european pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen, Vera Jourova, preşedintele Comisiei pentru afaceri juridice a Parlamentului European (JURI), Pavel Svoboda, preşedintele Eurojust, Ladislav Hamran, şi alţi oficiali din cadrul unor agenţii europene.

După încheierea reuniunii, ministrul Tudorel Toader şi comisarul european Vera Jourova vor susţine o conferinţă de presă comună.

Reuniunile ministeriale oficiale ale Consiliului sunt organizate la Bruxelles sau la Luxemburg şi prezidate de preşedinţia în exerciţiu a Consiliului UE. Totuşi, fiecare preşedinţie a Consiliului UE organizează şi reuniuni informale ale miniştrilor pentru a purta discuţii privind iniţiative legate de un anumit subiect sau de o anumită formaţiune a Consiliului. 
RECOMANDĂRI